VIJESTI

Najgluplji trend Instagrama: #tantattoo

Ovaj hir je najbolje ignorirati
instagram 
Trend ili trash? Ovo pitanje pada nam na pamet kada pričamo o najnovijem instragramskom hiru koji, nadamo se, nikada neće zaživjeti kao globalno popularna pojava - tzv. #tantattoo pomami.

Već i ptice na grani znaju da je nezaštićeno izlaganje suncu usred najtoplijih ljetnih mjeseci nepromišljeno i neodgovorno, no među nama se uvijek nađu pojedinci koji će se, zbog ideje da je izrazito preplanula koža apsolutni ljetni must-have, bez ikakvog faktora zaštite suncu izlagati kontinuirano, sve dok im koža ne poprimi nijansu čak desetak tonova tamniju od prirodne. Najnoviji trend koji se širi Instagramom, označen hashtagom #tantattoo, #suntattoo i #sunart, promovira upravo nezaštićeno sunčanje, a krema sa zaštitnim faktorom nanosi se samo na mali fragment kože, i to u obliku željenog motiva.
 
sun
Nakon sunčanja, taj dio ostaje neosunčan, a ostatak kože izgoren ili, u najboljem slučaju, preplanuo. Izrazito svijetla put, kakva je ustvari i potrebna kao “baza” za postizanje željenog kontrasta između kože i sunčane tetovaže, posebno je osjetljiva na sunce i najčešće puna madeža koji, uz ovakvo neodgovorno ponašanje, mogu postati maligni. Neprestano mijenjajući trendovi u modi i ljepoti mogu biti više ili manje zabavni, no kad je u pitanju promoviranje nezdravog lifestylea, nijedan trend nije trendi već trashy.
 
sun
J.S.
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.07.2015. u 11:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p