VIJESTI

Napariti kožu prije maske: da ili ne?

Brzi savjet o njezi kože
face 
Ako ste ikada bili kod kozmetičarke, vjerojatno ste upoznati s procesom parenja lica: vrući zrak, tj. para, pušta se iz sigurne udaljenosti na lice kako bi se opustile pore i omekšala koža.

Ovaj postupak je donekle siguran kad se izvodi stručno, pod nadzorom kozmetičarke, i relativno je potreban neposredno prije ekstrakcije prištića i mitesera. Međutim, mnoge od nas vole vikendom i u kućnoj radinosti same sebi prirediti SPA tretman koji uključuje parenje lica. Preko glave prebacimo ručnik i lice parimo iznad vruće vode. Trebamo li napariti kožu prije pilinga i maske?
 
skin
Odgovor je: ne. Nema razloga da parite lice zbog topičkih proizvoda poput maske i kreme jer time ne povećavate sposobnost apsorpcije niti djelovanje proizvoda, a riskirate da si uzrokujete popucale kapilare na licu koje se naglo šire od topline. Te crvene linije koje vidite, najčešće uz nabore nosnica, zapravo i nisu popucale već trajno proširene kapilare koje se mogu odstraniti jedino laserskim tretmanima. Dakle, govorimo o ozbiljnom estetskom problemu koji će zahtijevati saniranje kod stručnog dermatologa. Iako nam je lijepo opustite se u vlastitom vikend SPA tretmanu, radije preskočite ovaj korak njege kože jer realno nema nikakvog efekta osim što vam oduzima vrijeme.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 16.05.2015. u 11:44
Tagovi: koža, njega kože

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p