VIJESTI

Napravite sami hranjivu masku za lice

Trebaju vam samo ova četiri magična sastojka
maska 
Nedjelja je idealni dan za opuštanje i uzimanje vremena samo za sebe. Isključite mobitel, pustite glazbu koja vas opušta i bacite se na izradu ove prekrasne maske koja će osvježiti i nahraniti kožu izmučenu svakodnevnim nošenjem make upa. Ovu masku potrebno je držati 10 minuta na licu, a zatim isprati vodom i nahraniti kožu hidratantnom kremom.

Za izradu ove maske trebaju vam samo četiri sastojka: med koji djeluje protuupalno, antibakterijski i hrani kožu; bijela glina koja pomaže protiv nečistoća, a pogodna je i za osjetljivu kožu; zatim prah kakaa koji djeluje antioksidativno na licu boreći se protiv slobodnih radikala, i na kraju grčki jogurt - savršen sastojak koji potiče blagu mikroeksfolijaciju kože, posvjetljuje, umiruje i intenzivno vlaži.
 
mask
Za jedno korištenje ove maske, trebat će vam sljedeća količina sastojaka koje trebate izmiješati drvenim ili plastičnim priborom, izbjegavajući metalne zdjele i žlice jer reagiraju loše s glinom:

1 žlica gline
1 žlica kakao praha
1 žlica grčkog jogurta
1/2 žlice meda.


Kad ste sve sastojke izmiješali, spremite ih u frižider jer ova maska nije konzervirana pa je ne smijete držati na sobnoj temperturi kako se ne bi uhvatila plijesan. Potrošite je u roku dva do tri dana.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 15.03.2015. u 09:00
Tagovi: beauty, kozmetika, spa, diy

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p