VIJESTI

Nekad i sad: Leighton Meester

Od obične djevojke do kraljice tv ekrana

Prije Gossip Girl, ona kao da nije ni postojala, ali ulogom opake Blair Waldorf, Leighton Meester postala je ne samo jedna od najpopularnijih mladih glumica, nego i ikona stila. Priznajemo, veliki dio tg statusa pripada njenom liku, a tek dio Leighton samoj.

Kada ne glumi pripadnicu newyorške zlatne mladeži, Leighton je mnogo jednostavnija i manje ušminkana. njen prepoznatljivi look su izražajno našminkane oči i meke usne. „Ona kombinira između klasičnog izgleda s crvenim ružem i prirodnog looka koji naglašava njene smeđe oči." kaže njen vizažist Chris Colbeck, „Blagoslovljena je sa savršenim crtama lica, ali njene oči djeluju hipnotizirajuće." Ali, kako to inače biva, Leighton nije uvijek bila zanosna kao danas.

„Kasno sam procvala" ističe ona, a po njenim fotografijama iz 2002. možemo zaključiti da je bila u pravu. 2003. izgledala je stravično s plavom kosom i čvrstim spiralnim uvojcima. Plavuša je postala radi uloge u tv seriji Tarzan, a 2006. postala je vatrena crvenokosa. 2007. rodila se Leighton kakvu poznajemo i od tad je jedna od najisčekivanijih pojava na crvenom tepihu. Osim što i dalje glumi Blair, uskoro ćemo ju moći gledati u filmu Date Night, a i čuti na albumu prvijencu Love is a Drug.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 07.04.2010. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p