VIJESTI

Nevidljivi problem koji narušava ljepotu

Kako popraviti lošu cirkulaciju?
hair 
Problem koji ne vidite, no svakodnevno narušava vašu ljepotu, svakako je loša cirkulacija koju slobodno možemo nazvati problemom današnjice, odnosno sjedilačkog načina života. Pitate se kako loša cirkulacija utječe na vaše zdravlje i ljepotu? Ako imate primjetan celulit, neprestano hladne ruke i plavičaste nokte, kosu koja je suha i bez sjaja te umoran i sivkast ten, vrlo vjerojatno imate i problem s lošom cirkulacijom. Kako potaknuti bolju cirkulaciju?

Proširene, varikozne vene i dijabetes, pretilost, genetski faktori, ali i drugi čimbenici poput pušenja, fizičke neakivnosti i stresa, samo su neki od faktora koji doprinose lošoj cirkulaciji. Ako vam je stalno hladno i izgledate umorno, kao da vam nedostaje boje, svoju cirkulaciju trebate što prije potaknuti odličnim metodama koje ne samo da nisu invazivne na organizam, već će vam i popraviti generalno zdravstveno stanje.

Vježbanje
Jedan od najučinkovitijih načina da potaknete slabu cirkulaciju je vježbanje. Kad se krećete, vaša krv je ubrzano pumpana u vene čime efikasnije svim organima dostavlja kisik i nutrijente. Ne samo da se osjećate bolje, već tako i izgledate. Osim toga, kad se krećete, tijelo vam se efikasnije i čisti od toksina jer vam limfni sustav djeluje puno bolje.
 
workout
Suho četkanje
Jeste li čuli za suho četkanje? Oni koji su ga isprobali, kunu se u njegovu učinkovitost! Radi se o korištenju suhe četke za tijelo, napravljene od prirodnih materijala, koju koristite pokretima koji idu u smjeru srca, a ne prema ekstremitetima.
 
dry brushing
Masaža
Dobra masaža učiniti će čuda za vašu cirkulaciju, a pritom vas i sjajno opustiti. Ako nemate financijske mogućnost priuštiti si profesionalnu masažu barem jednom tjedno, uposlite odabranika svojeg srca da vas izmasira. Kupite biljno ulje opuštajućeg mirisa poput lavande ili ruže, i zabava može početi! Ako vam ten djeluje suho, umorno ili beživotno, masaža kombinacijom baznih ulja suncokreta, masline, ulja sjemenki grožđa ili marelice će sjajno potaknuti cirkulaciju i oživiti vaš ten. S druge strane, ako vam je kosa suha i vlasište ljuskavo, masažom uljima prije pranja kose uspješno ćete potaknuti cirkulaciju i djelovati na bolje funkcioniranje lojnica.
 
tea
Šalica čaja
Čajevi mogu fantastično djelovati na vašu cirkulaciju. Ako nemate zdravstvene indikacije koje vas sprijačavaju u tome, svaku večer popijte šalicu čaja koji odlično djeluje na cirkulaciju. Divlji kesten, ružmarin, glog ili maslačak pomoći će vam s ovim problemom.

Toplo - hladni tuš
Sjajna metoda za poticanje cirkulacije su i toplo - hladni tuševi. Naizmjenično se tuširajte u hladnoj, pa u toploj vodi, a temperaturna razlika treba biti osjetna, ali ne i vrlo neugodna. Već nakon prve primjene neke od ovih metoda, primijetit ćete znatnu razliku u osjećaju tijela, boljoj prokrvljenosti kože, a lice će vam zadobiti zdravu boju.
 
shower
J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 02.04.2015. u 15:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p