VIJESTI

Nova L'Oreal Paris reklama koju morate pogledati

Kampanja Your Skin, Your Story
loreal
L
'Oreal Paris svojom novom reklamom još jednom je podigao glas u borbi protiv jednoličnosti u beauty svijetu. Kozmetički brend već se godinama žestoko bori protiv onih koji iz svog asortimana isključuju imalo drugačije boje kože, a ovoga puta odlučili su se za snažan potez i u videu ugostili zaista raznolike osobe, različitih boja kože, kose i etničke pozadine.

U novoj kampanji za njihov kultni puder True Match naziva Your Skin, Your Story gostuju između ostalih glumica Blake Lively, glumica i transrodna aktivistica Hari Nef, ali i muškarci koji nisu uobičajeni u reklamama za pudere. Reklama je svoju premijeru doživjela upravo na dodjeli Golden Globesa održanoj 8. siječnja, a iz brenda kažu da im je misija potaknuti sve da prihvate svoju individualnost i različitost. Svojom kampanjom u kojoj predstavljaju kultni puder koji dolazi u čak 33 različite nijanse žele slaviti moć i ljepotu ugodnog osjećaja u vlastitoj koži.

L'Orealova kampanja dolazi kao još jedna u nizu onih koji promoviraju različitost. Jučer je lansirana Maybelline reklama s prvim muškarcem kao glavnim licem, a krajem prošle godine je brend Cover Girl za ambasadora uzeo mladog blogera James Charlesa. Očito je promoviranje raznolikosti u beauty svijetu postalo vruća tema, ali ne bismo je nazvali trendom. Uključivanje različitih boja kože u reklamne kampanje bi trebalo biti normalno, a ne iznimka i trend pa se pitamo zašto nisu bili u reklamama prije tri godine i hoće li biti za tri godine? Svakako podržavamo brendove koji promoviraju različite boje kože, kose, seksualne orijentacije i konfekcijske veličine, ali još je dug put pred njima jer postići da je brend prepoznatljiv po svojoj raznolikosti nije sprinterska utrka već maraton koji se trči određeno vrijeme, a ne samo jednom reklamom. Sve pohvale L'Orealu koji ovakav imidž gradi godinama.

T.K.
Foto: PR
Objavljeno: 10.01.2017. u 12:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p