VIJESTI

Oaza obožavatelja zdrave hrane

Upoznajte Tvornicu zdrave hrane
hrana  
Ako ste, poput nas, veliki obožavatelji zdrave hrane, pravo je vrijeme da upoznate projekt Tvornica zdrave hrane. Ovu inicijativu pobornika zdrave kuhinje istovremeno čine webshop provjereno kvalitetnih supernamirnica i pripadajući portal na kojem možemo dobiti savjete iz prve ruke o tome kako kombinirati namirnice za što potpuniji užitak okusnih pupoljčića.

Koncept zdrave kuhinje i tzv. superhrane popularizirao se na Zapadu tek unazad posljednja dva desetljeća, no našem mediteranskom kulturnom krugu ideja zdravlja iz kuhinja nije strana jer tradicijski postoji oduvijek. Ipak, globalizirano društvo kojeg smo danas danas dio, učinilo nam je dostupnim mnoge dosad nepoznate i egzotične namirnice. Kvinoja, chia sjenemenke, amarant, guarana i slični dodaci obogatili su tako naše stolove novim okusima, ali i obiljem nutrijenata koji nam obećavaju vitalnu dugovječnost i odgođeno biološko starenje organizma. Izreka da ljepota dolazi iznutra nije bez razloga jedna od onih iskustvenih mudrosti kojima su nas učile naše bake, a koje ćemo i mi nedvojbeno jednog dana prenositi svojoj djeci.
 
food
Tara Lukičić, urednica portala Tvornica zdrave hrane, objasnila nam je motiv iza nastanka ovog hvalevrijednog projekta:

“U Hrvatskoj već dugi niz godina postoji monopol trgovina zdrave hrane. Uz to što ih je malo, uistinu su skupe. Oduvijek živimo zdravo i njegujemo zdrav način života pa nam je sinula ideja da zdravu i ukusnu hranu približimo svima jer smatramo da je hrana najbolji lijek, a kuhinja naša ljekarna. Ljudi su skeptični prema svemu što ima neobično ime ili prema nekoj namirnici koja ima čudan izgled i oblik, a samo zato što ne znaju koliko su te razne namirnice moćne i koliko je lako dobiti ih po pristupačnim cijenama samo jednim klikom na naš webshop Tvornica zdrave hrane.”
 
food
No, nije samo povoljna cijena namirnica ono što Tvornicu zdrave hrane čini drugačijom od drugih sličnih webshopova:

“Svakom kupcu pristupamo individualno, dajemo besplatne savjete vezane uz prehranu i osmišljavamo recepte koje kuhamo mi i naši bližnji. Sve ono što mi probamo, dijelimo s fanovima na Facebooku, s čitateljima na portalu i s kupcima. Najviše nas sigurno razlikuje to što je u našoj zdravoj priči malo sudionika - dva suvlasnika, Elvis Kajtazović i Filip Jurković, i ja kao urednica portala, a toliko puno prijatelja, članova obitelji i kupaca koji zajedno s nama grade Tvornicu iz dana u dan. Isto tako, jedinstveni smo i po tome što smo osluškujući želje zagrebačkih kupaca osmislili besplatnu dostavu subotom po Zagrebu za narudžbe iznad 100kn”, poručila je Tara.
 
fodo
Postojanje ovakvih oaza zdravog stila života u bespućima interneta svakako je pohvalan i vrijedan trend za kojeg se nadamo da će postati dio općeprihvaćene i svakodnevne kulture življenja u Hrvatskoj. Tvornica zdrave hrane svojom idejom vodiljom ide u smjeru toga da se naš tradicijski svjetonazor proširi i spektrom zdravih namirica koje Tvornica nudi u svojem asortimanu.

“Misija nam je i ribaru na Korčuli i poljoprivredniku u Žakanju i profesorici iz Pule dati mogućnost upoznavanja sa zdravim namirnicama, receptima i načinom življenja bez obzira na financijske mogućnosti. Tvrdimo da zdrava hrana uopće ne mora biti skupa i nepristupačna, i samo ćemo se toga držati do daljnjeg”, zaključila je Tara.

Za kraj, u kvalitetu recepata Tvornice zdrave hrane uvjerite se sami. Kako izraditi zdravu i ukusnu čokoladu sa samo četiri sastojka, pročitajte ovdje.
  
food
 
Jelena Skendžić
Foto: Tatjana Gržan
Objavljeno: 03.05.2015. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p