VIJESTI

Održite kožu lica zdravom tijekom putovanja

Naučite pravilno njegovati kožu tijekom putovanja avionom
travel 
Danas gotovo da i nema osobe koja nije barem jednom u životu putovala avionom. Koliko god je putovanje avionom uzbudljivo i ugodnije od putovanja kopnenim prijevoznim sredstvima, postoji jedna mana ovog načina putovanja koju redovito iskusimo. Dehidracija, prištići, pojačano maščenje kože, ili pak ljuskanje, zatezanje i crvenilo, samo su neki od problema koje većina nas doživi tijekom dalekih putovanja. Bliži nam se Uskrs, a s njime i produženi vikend koji će mnogi iskoristiti za putovanje pa pročitajte što možete učiniti da spriječite ili barem ublažite ovu nelijepu nuspojavu odlaska na odmor.

Voda je vaš najbolji prijatelj. Iako smo neskloni piti velike količine vode na putovanjima jer nam se ne da žuriti u minijaturni toalet svakih pola sata, znajte da pola litre vode nije dovoljno za dugotrajna putovanja. Zrak u avionu je izrazito suh i ima tendenciju dehidrirati kožu, a jedan od najboljih načina da se rehidratizirate je onaj najprirodniji - iznutra. Pokušajte piti što više vode ili nezaslađenog čaja. Svjesni smo da su hrana i piće u avionima uglavnom skupi, no koža će vam biti vrlo zahvalna.
 
travel
Ponesite kozmetiku u svojoj ručnoj prtljazi.
Osim ako se selite na drugi kontinent, doista vam ne treba veliko pakiranje svih proizvoda, a presipavanje kozmetike u manju ambalažu će vam i olakšati težinu prtljage. Kupite male plastične ili staklene ambalaže do 50 ml, i u njih presipajte svoj kozmetiku poput gela za pranje lica, kreme, seruma i ostalih potrepština. U torbici svakako imajte i putnu verziju termalne vode koja će vašu kožu po potrebi višekratno zasititi mineralima. Na ovaj način, ako tijekom putovanja osjetite da vam je koža žedna vlage, pri ruci imate sve potrebno za prvu pomoć umornom i dehidriranom licu.

Ne nosite šminku na putovanjima. Znamo da je nije lako putovati bez imalo šminke, no koža će vam biti posebno zahvalna na ovom ustupku - pogotovo ako putujete noćnim letom i planirate spavati, ili imate puno presjedanja pa vam let traje i po 20 sati. Umjesto šminke, svoje lice obilno hidratizirajte.
 
travel
 
Za dnevna putovanja nosite kremu s faktorom. Kad letite na visini od nekoliko tisuća metara, a pogotovo ako sjedite tik uz prozor, mnogo ste izloženiji negativnim sunčevim efektima nego na tlu. Za putovanja danju, a pogotovo višesatna, uvijek se odlučite za kremu koja ima zaštitni faktor barem 30 ili više, i nanesite je obilno na lice.

Antioksidansi su sada bitniji no ikada prije. Zračenje u avionima je jako, a ono negativno djeluje na stanice naše kože koje treba zaštititi od djelovanja slobodnih radikala. Dan ili dva prije putovanja, obilno jedite voće i povrće bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima. Zdrave domaće juhice i smoothieji od svježeg sezonskog voća neka vam budu osnovna hrana. Dodatno, na dan putovanja svoju kožu nahranite antioksidativnim serumom koju slobodno kombinirajte s kremom sa zaštitnim faktorom. Zapamtite pritom da svaki proizvod s faktorom ide posljednji na lice.

Jelena Skendžić
Foto: Instagram
Objavljeno: 21.03.2015. u 09:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p