VIJESTI

Ombre kosa dobila sofisticirani make over

Je li ovo najljepša verzija ombre kose?
kosa

Između ombre i balayage tehnika, našao se još jedan zanimljiv način bojenja kose. Radi se o dosad najsofisticiranijoj ombre verziji bojanja kose, tzv. écaille tehnici, koja kosi daje toplu nijansu bez agresivnog vidljivog prijelaza između boja.


Jacob Schmidt, njujorški kolorist za brand John Freida, prokomentirao je écaille kao trenutačno vrlo popularnu tehniku bojanja, no ne i kao novost među frizerima jer su ovakve stilove još prije nekoliko godina nosile prekrasne glumice Jessica Alba i Rachel Bilson.
 
kosa
“Većina klijenata koji u salonu inicijalno zatraže ombre kosu, na kraju se ipak odluče za écaille koji kosi daje zlatne i karamel tonove. Za razliku od velikog kontrasta koji dobivate s ombre načinom bojanja, ovaj stil je mnogo delikatniji i fokusiran na različite tonove u kosi. Da, krajevi su i ovdje svjetliji, no zapravo imate svjetlinu čitavom dužinom kose što joj daje mekši look”, rekao je Schmidt.
 
kosa
Kako biste dobili ovakav izgled kose, vaš će kolorist na kosi trebati koristiti balayage tehniku s izbjeljivačem kako bi se kroz kosu provlačili različiti tonovi i kako bi se stvorio dojam multidimenzionalnosti boje. Veliki plus ove tehnike je što se s relativnom lakoćom može napraviti na svakoj boji kose, a rezultat je vrlo elegantan jer se boja prilagođava vašem tonu kose.

J. S.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.02.2015. u 12:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p