VIJESTI

Operacija: celulit

Čime protiv jednog od najvećih neprijatelja ženske ljepote?

Rijetko koja žena nema celulit- to je jedina činjenica koja vas može tješiti kada su masne naslage u pitanju. Čak se i na svjetski poznatim mršavicama ponekad vidi, kada u javnost procure fotografije sa snimanja koje nisu obrađene u photoshopu. Visoke i niske, velike i male, punije i mršave- celulit zahvaća žene svih dobi i građa tijela (osim možda djevojčica koje nisu ušle u pubertet).

Slijedio dio koji možda ne želite čuti: za celulit smo uglavnom same krive. Svaki sendvič, svaka pizza, svaki propušteni posjet teretani i svaki posao na kojem sjedite potpomaže izgradnju tih nezgodnih masnih valova na bedrima i guzi. Mnogi liječnici bi dodali još i pušenje te preuske traperice (sva sreća da se trapezice vraćaju u modu), tajice i ostalu usku odjeću koja ne uzrokuje celulit direktno, ali njihov utjecaj na cirkulaciju i limfnu drenažu je itekako vidljiv.

Celulit ne nastaje preko noći: na početku je vidljiv samo ako kožu jako stisnete između prstiju. U drugoj fazi masne stanice tvore tzv. jastučiće, a koža je sve mlohavija. U trećoj fazi koža postaje sve tanja i dobiva poznati izgled narančine kore, dok u posljednjoj fazi postaje i bolna na dodir.

               

Protiv celulita pomažu tjelovježba, zdrava prehrana, unos dovoljne količine vode, ali i kreme koje zaglađuju površinu kože.Proizvoda je uistinu mnogo- od ampula i zavoja pa sve do losiona tako da svatko može pronaći nešto za sebe.

Elancyl je za ovu sezonu na tržište lansirao Elancyl Offensive Celullite koji vraća tonus kože, preoblikuje liniju i sprečava pojavu celulita čak mjesec dana nakon prestanka korištenja. Nakon što ga namažete aktivni sastojci djeluju 24 sata, a prvi rezultati vidljivi su već nakon dva tjedna uporabe. 100 mililitara seruma košta oko 220 kn.

                                   

Francuska kuća Vichy u svojoj ponudi ima cijelu kolekciju namijenjenu borbi protiv masnih jastučića. Lipocure djeluje na izgled kože, Lipometric smanjuje dugotrajni celulit kojeg imate već dulje vremena, a Lipostrech vraća tonus i elastičnost koži koja je često ovješena. Vichyev Lipometric testiran je na 50 žena koje su uvidjele smanjenje obujma za 1 cm nakon mjesec dana mazanja, dok Lipostrech povećava čvrstoću za čak 24%. cijena proizvoda je između 150 i 250 kn.

        

Nuxe je na tržište lansirao Nuxe Tonific koji djeluje na kritična područja: bedra, bokove i trbuh. Esencijalna i bazna biljna ulja osim što imaju prekrasan miris aktivno djeluju u borbi protiv celulita. Ovaj losion je potrebno dobro umasirati, a cijena mu je oko 190 kn. Idealan je za žene koje vole prirodnu kozmetiku.

                              

Matis nudi proizvod protiv strija koje često nastaju uslijed celulita. Restructuring Stretch Marks Cream djeluje preventivno i korektivno, a cijena joj je oko 250 kn. Smoothing cellulite Care je krema protiv celulita za ciljana područja koja smanjuje opseg celulitom zahvaćenog područja, pojačava drenažu i teksturu kože, baš kao i tonus. Cijena kreme je 280 kuna.

                              

U Biothermu su osmislili dnevnu i noćnu strategiju borbe protiv celulita. Biotherm Celluli Laser odlazi u dnevnoj i noćnoj varijanti (svaka oko 420 kn), a zajedničkim snagama daju rezultate već za 10 dana. Obujem tijela se smanjuje za 1 do 1.5 cm. Poseban sastojak BioFibrine čuva kolagen i čvrstoću kože, a zahvaljujući noćnoj kremi djeluju i dok spavate.

         

Dior kao i uvijek nudi luksuzne proizvode, a ovoga puta ga opisuju riječima „Vaš osobni trener". riječ je o cijeloj liniji proizvoda pod nazivom Dior Svelte koja se sastoji od kreme protiv celulita koja istodobno pruža hidrataciju; ulja koje zaglađuje teksturu kože i topi centimetre te koncentrata koji zahvaljujući silikonu djeluje dubinski.

                                  

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 30.04.2010. u 08:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p