VIJESTI

Ovako izgleda idealna šminka za poslovni intervju

Kako se našminkati ako idete na razgovor za posao?
makeup 
Pozvali su vas na razgovor za posao i od uzbuđenja ne znate što biste obukli i kako biste se našminkali? Budite oprezni: prvi dojam je bitan i, premda vaš izgled najvjerojatnije ne govori ništa o kvaliteti vašeg rada, budite uvjereni da ćete biti prosuđivani i po izgledu i načinu na koji se nosite. Za vas imamo nekoliko vrijednih savjeta uz koje ćete na svojeg potencijalnog poslodavca ostaviti odličan dojam.

Djelujte uredno, poštujte pravila oblačenja dotične kompanije i ne nosite ništa previše izazovno i primjetno. To se odnosi i na make up, manikuru i način na koji stilizirate kosu.
 
hair
Kosa: uredno je uvijek dobra opcija
Večer prije intervjua, operite i osušite kosu kako biste uštedjeli na vremenu sljedeći dan. Ako imate dugu kosu, razmislite da je zavežete u rep ili pundžu. Vaša frizura ne mora biti stroga, ali na vašeg će poslodavca ostaviti ozbiljniji dojam i spriječiti vas da se nervozno igrate s pramenovima. Nikako ne nosite kape i šešire na samome sastanku i prekočite otkačene dodatke za kosu poput cvijeća i šljokičastih ukosnica.
 
makeup
Make up: manje je više
Nekoliko sati prije samog intervjua, razmislite kako se želite našminkati za ovaj važan događaj u vašem životu. Iako se možda osjećate najbolje s više make upa na licu, ovo najvjerojatnije nije idealna opcija kad je razgovor za posao u pitanju. Ako imate prištiće i diskoloracije na licu, potrudite se prekriti ih, a na obraze diskretno nanesite i rumenilo u nježnom tonu. Slobodno odaberite i ruž u profinjenoj ružičastoj nijansi, boji lososa ili nude tonovima. Svakako izbjegavajte vrlo jarke i tamne nijanse koje vaš potencijalni poslodavac može protumačiti kao neprimjerene. Mat ruževi također nisu dobar izbor jer bi vam usne mogle djelovati suho pa ih odaberite samo ako imate adekvatno hidratizirane usne.
 
makeup
Sjenila prejarkih i prezagasitih tonova, ili ona sa šljokičastim finišem također nisu dobar izbor za intevju. Pokušajte se držati neutralnih, zemljanih tonova s mat ili sedefastim efektom. Linija vašeg eyelinera neka bude vrlo diskretna i radije odaberite sivkastu ili tamnosmeđu nijansu nego intenzivnu crnu, pogotovo ako ste svjetloputi i svjetlokosi. Maskara je također dobrodošla, no kao i ostatak make upa, i ona treba biti diskretna.
 
nails
Nokti i parfemi: odaberite čiste varijante
Kad govorimo o noktima i parfemima, igrajte na opciju čistog. Nikako ne nosite gurmanske, zagušujuće mirise koji djeluju preslatko već odaberite mirise koji pomalo vuku na uniseks parfeme ili blage puderaste mirise koji su uglavnom percipirani kao čisti, ženstveni i prozračni. Nokti mogu biti kratki ili dugi, no nikako ne predugi, te uredno oblikovani. Ako vam je jedan nokat puknuo i djeluje znatno kraći od ostalih, obavezno ih sve skratite na istu dužinu. Odabir laka za nokte je na vama, no u pravilu je pametno izbjegavati jako šljokičaste varijante koji poslodavcu mogu djelovati pomalo neozbiljno, a ako se odlučite akcentirati nokte na neki način, odaberite neki decentni ukras.

J. S.
Foto: Pinterest, Shameless Fripperies
Objavljeno: 01.04.2015. u 15:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p