VIJESTI

Ovako izgleda žensko tijelo u preuskoj odjeći

Fotografije Justina Bartelsa prikazuju drugu stranu seksi krpica
impression 
Skinny traperice, push up grudnjaci, visoke potpetice. Zvuči seksi? Možda, no nakon što vidite ove fotografije, ideja uske odjeće zasigurno će vam postati manje privlačna. U snažnoj kolekciji fotografija Justina Bartelsa našle su se i one pod nazivom Impression koje u dojmljivoj crno - bijeloj tehnici prikazuju što se događa ispod seksi, uske odjeće.

Bartels je ovu seriju fotografija izradio inspiriran vlastitim sjećanjima na djevojke s kojima je izlazio tijekom fakultetskih dana, a koje su na tijelu redovno imale crvene udubine od pretijesne odjeće i obuće koje su nosile. Dodatno, svaka je fotografija ime dobila po apsurdnom naslovu iz raznih medija koje pozivaju žene da se samoaktualiziraju i ostvare na osobnom planu noseći očigledno pretijesnu, neudobnu i nezdravu odjeću.
 
impression 
impression
“Bilo mi je zanimljivo da toliko žena nosi restriktivnu, tijesnu, neudobnu odjeću kako bi impresionirale druge, odnosno osjećale se dobro u svojoj koži. Nadao sam se da će ova zbirka fotografija inspirirati žene da se zapitaju što to ustvari nose - i zašto”, izjavio je Justin.
 
impression 
impression 
Prema istraživanju provedenom u Britaniji, više od polovine žena je nesvjesno da kupuju pretijesnu odjeću, a jedan od osnovnih razloga za nošenje preuske odjeće je činjenica da modni brandovi nemaju usklađene dimenzije robe pa tako suknja broj 36 jednog branda veličinom može odgovarati suknji broj 40 drugog branda. Prema istom istraživanju, samo je jedan posto ispitanika potvrdio da nosi svu robu iste veličine što znači da začuđujuće veliki kontingent populacije ustvari ne može računati da će im određena veličina uvijek odjeće odgovarati.
 
impression
Ovo sve možda i ne bi bio toliki problem da preuska odjeća ne nosi i određene zdravstvene rizike. Naime, osim najočitijeg problema - zaustavljanja cirkulacije - odjeća koja pritišće abdomen, poput preuskih skinny traperica, može kod osjetljivih pojedinaca potencirati probleme s gastritisom, a dodaci za oblikovanje tijela i steznici mogu uzrokovati stanje koje zovemo meralgia paresthetica, odnosno iritaciju živaca. Na vama je da odlučite što je bitnije: zdravlje ili ideja da je samo pripijena odjeća seksi. Mi smo uvijek za prvu opciju: zdravlje, lakoća kretanja i dobro raspoloženje koje emitiramo kad nam je udobno, ionako svaku ženu čine privlačnom bez obzira na odjeću koju nosu.
 
impression
Za kraj, pogledajte zabavan video koji će vas naučiti kako pronaći nešto što nas sve muči još od puberteta - odgovarajuću veličinu grudnjaka.
 
 
Jelena Skendžić
Foto: Justin Bartels

Objavljeno: 08.03.2015. u 10:15
Tagovi: zdravlje

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p