VIJESTI

Ovako izgledaju najpoželjnije usnice

Idealni omjer gornje i donje usnice
najatraktivnije usnice
vremenu selfieja i Snapchata koji instantno uljepšava žene te većina žudi za što punijim usnicama, provedeno je istraživanje koje je pokazalo da su ipak najpoželjnije usnice nešto prirodnijeg izgleda.

Rezultati najnovijeg istraživanja objavljenog na stranici JAMA Facial Plastic Surgery sve su iznenadili. Istraživanje je provedeno u veljači ove godine na University of California i ispitano je 400 žena kojima su pokazivane različite usnice, a one su s ocjenama od 1 do 10 morale rangirati koje su im najmanje odnosno najviše atraktivne. Najprije su im pokazane fotografije žena kojima su i gornju i donju usnicu popravili, a zatim one na kojima su samo gornja ili samo donja dorađene.

najatraktivnije usnice

Alessandra Ambrosio

Reakcije žena nisu odgovarale trenutnim beauty trendovima i pokazale su da su ispitanice kao njima najljepše istakle usnice koje su otprilike 50 posto veće od prirodnih i zauzimaju samo 10 posto donje trećine lica. Najatraktivnije usnice pokazale su se one na kojima je donja usnica dva puta veća od gornje, a koautorica istraživanja Natalie Popenko rekla je kako su to onakve usne kakve imaju modeli Miranda Kerr i Alessandra Ambrosio.

najatraktivnije usnice

Miranda Kerr

Izgleda kako dolazi novo doba i kako Kylie Jenner usne polako odlaze zaborav jer je ovo istraživanje pokazalo kako je poželjan prirodniji izgled s punim donjim dijelom za razliku od trenutnih it usnica s predimenzioniranim gornjim. Dobra vijest je da ćemo možda zaista sve manje i manje viđati deformirane usnice koje su ispale sve samo ne lijepo jer ako težimo prirodnom izgledu, teško da će estetski zahvat poći po zlu.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 22.02.2017. u 12:31

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p