VIJESTI

Ove greške sigurno radite pri "peglanju" kose

Spriječite slabljenje vlasi uslijed termičkog oblikovanja kose
hair 
Neke od nas nikada nisu peglale kosu niti posjeduju uređaje za ravnanje kose, dok je nekim ženama peglanje kose neizostavan dio jutarnje rutine. Nedvojbeno, svako termičko oblikovanje kose isušuje i slabi kvalitetu vlasi, no ako izbjegnete ove pogreške, ipak ćete minimalizirati štetu koja nastaje uslijed tzv. peglanja kose.

Koristite najtopliju postavku pri peglanju kose
Najveća temperatura većine komercijalnih glačala za kosu je obično oko 230 stupnjeva, a osim ako imate stvarno jako kovrčavu, debelu i neposlušnu vlas, ta vam temperatura uistinu ne treba da biste izravnali svoju kosu. Temperature između 180 za tanju vlas i 210 za debelu i kovrčavu kosu su sasvim dovoljne.

Zaboravljate proizvode za zaštitu od topline
Ponekad žene umanjuju važnost proizvoda za zaštitu od topline, ili ih zbog nedostatka vremena preskaču nanositi na kosu. Ovo je velika pogreška jer korištenjem specifičnih proizvoda protiv topline značajno umanjujete termičko oštećenje kose. Možda ga ne vidite odmah, no nakon mjesec ili dva neprestanog ravnanja, kumulativni učinak pegle će od vaše prelijepe i njegovane kose stvoriti slamu.
 
hair
Peglate vlažnu ili mokru kosu
Ovo je, ukratko, najgora stvar koju možete napraviti sa svojom kosom. Ako vidite paru koja naglo izlazi iz vaše kose netom nakon što ste na kosu prislonili vruću peglu, znajte da vaša kosa nije dovoljno suha za termičko oblikovanje jer, u protivnom, riskirate da nepotrebno oštetite kosu.
 
hair
Ne rukujete ispravno peglom za kosu
Prije svakog ravnanja, kosu je potrebno temeljito počešljati što će djelomično zagladiti vlasi, i zatim pramen po pramen peglu trebate provlačiti kroz kosu bez da zastajete svakih nekoliko centimetara što bi vam moglo stvoriti horizontalne linije na kosi. Za savršeno friziranje i izgled kao da smo upravo izašli iz salona, potez glačalom nikada ne trebamo izvesti u jednom savršeno okomitom potezu, upozoravaju stručnjaci. Umjesto toga, kosu je potrebno ravnatim izvodeći potez u obliku zamišljenog slova C i potom na samim vrhovima malo zakrenite peglu prema unutra.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 15.04.2015. u 14:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p