VIJESTI

Ove proizvode za njegu tijela obožavamo

Proizvodi po našem izboru koji rješavaju problem suhe kože u sekundi
body
Losion, mlijeko ili krema za tijelo - proizvod koji svaka žena ima u svojoj kupaonici, a najčešće ga koristi jednom tjedno ili rjeđe. Zašto je tome tako? Lice njegujemo barem dvaput dnevno, a tijelo uglavnom preskačemo osim kad nas koža počne jako zatezati, ljuštiti se i pucati. No, da se to ne bi dogodilo potrebna nam je konstantna njega pravim proizvodima. Savjetujemo vas kako, kada i koji losion koristiti kako bi vam koža uvijek bila meka, zdrava i podatna.


Unatoč našem zgodnom sintaktičkom oblikovanju, potrebno je razlučiti da losion, mlijeko i krema nisu sinonimi za jedan proizvod. Radi se o sitrovinski različitim proizvodima. Losion će imati najveći udio vode pa će time biti i vrlo tekuće konzistencije, mlijeko će biti nešto gušće, dok bi krema u pravilu trebala biti najčvršće konzistencije. Postoje još i tzv. maslaci za tijelo koji u principu imaju vrlo visok udjel emolijensa u sastavu te su time i najhranjivija opcija za izrazito suhu kožu.
kremeŽene najčešće imaju normalnu ili suhu kožu tijela koja zimi zna graničiti sa izrazito suhom i ljuskavom kožom sklonom ekcemima. Onaj manji dio žena koji ima normalnu kožu nakon tuširanja neće osjećati veliko zatezanje kože, pogotovo ako se upotrebljavaju pH neutralni i blagi proizvodi za pranje, pa neće niti vidjeti veliku korist od nanošenja kreme na tijelo. Međutim, iako se korist ne vidi neposredno sada, korištenjem ispravnih proizvoda dugoročno svoju kožu njegujete i u srži štitite od negativnih okolišnih učinaka i prirodnog procesa starenja.
 
kreme
Ako vam se većina proizvoda koji ste isprobali presporo upija ili ostavlja masni i ljepljivi film na koži, isprobajte lakše teksture proizvoda. Kao što smo već naglasili, proizvodi etiketirani kao losioni za tijelo uglavnom će biti brzoupijajuće i lagane formule te ne bi smjeli dugo zaostajati na koži.
 
kreme
Žene sa suhom kožom, s druge strane, vjerojatno neće vidjeti velike rezultate od korištenja losiona. Losioni i mlijeka će se na suhoj koži upiti u roku od nekoliko sekundi i, zbog toga što su bazirani na velikom vodenom udjelu, koža će i dalje žeđati za dodatnim proizvodom. Njima preporučujemo kreme i maslace za tijelo koji bi trebali adekvatno nahraniti i najsušu kožu. U proizvodima potražite sastojke poput shea i kakao maslaca, i bazna ulja poput avokada, makadamije, masline, argana i slično.

Kako biste postigli maksimum od svoje omiljene kreme za tijelo, svoje polusatno tuširanje smanjite na 10-ak minuta i pokušajte kožu ne izglagati prevrućoj vodi. Poželjno je s vremena na vrijeme napraviti i uljni piling tijela koji će kožu osloboditi zaostalih mrtvih stanica i poboljšati apsorpciju hranjivih tvari iz proizvoda za njegu.

J. S.
Foto: PR, Youtube Screenshot, Theresa Francine
Objavljeno: 18.02.2015. u 18:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p