VIJESTI

Ovo su najljepši ljetni parfemi

Je li vaš omiljeni miris dospio na našu top listu?
perfume 
Ljeto nije vrijeme za eksperimentiranje s parfemima te je stoga teške, zagušujuće, gurmanske mirise najbolje pospremiti negdje do jeseni. Ljeto je stvoreno za delikatne i ženstvene mirise koji tek delikatno komplimentiraju našu pojavu, a ne nadvladavaju je.

Kako odabrati idealni ljetni parfem? Prvo, razmislite kakve note inače preferirate u mirisima.
Ako se radi o slađim, težim notama poput vanilije, čak niti ljeti ih se ne morate posve kloniti. Primjerice, vanilija može u ljetnom mirisu biti spojena s kakvom osvježavajućom komponentom, poput citrusa, ili notama koje mirišu čisto i nježno, poput bijelog cvijeća. Bitno je da potencijalno zagušujuće note nisu dominantne u ljetnom mirisu jer takvi teški parfemi generalno i nisu dizajnirani da ih nosimo na +32 stupnja, a i ne vjerujemo da želite nasumičnim prolaznicima izazvati glavobolju.
 
perfume
Razmislite i o intenzitetu parfema. Ljetni miris može, unatoč svojoj naoko “hladnoj” hvaliteti, mirišati suviše intenzivno. Parfem koji ostaje u zraku 10 minuta nakon što prođemo ulicom, ponovno nije najbolji izbor za ljeto. Miris kojem bismo trebali težiti je onak koji ostaje uz našu kožu ili se tek umjereno osjeti na relativno maloj udaljenosti.

Posljednje, razmislite i o tome koliko parfema koristite. Neke od nas vole mirisati vrlo intenzivno cijeli dan, no ljeti je bolje minimizirati količinu parfema koju koristimo. Ukoliko pet minuta nakon prskanja parfema na vrat još uvijek osjetite svoj miris u nosnicama, to je siguran znak da će ste pretjerali.

Pogledajte našu top listu ljetnih parfema. Je li vaš omiljeni miris dospio na našu top listu?

Objavljeno: 09.06.2015. u 15:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p