VIJESTI

Ovo su najskuplji lakovi za nokte na svijetu

Od limitiranog Chanela do 24-karatnog zlata

Iako si tek rijetke zaljubljenice u lakove za nokte mogu priuštiti bočice s potpisom poznatih beauty brandova kao što su Dior i Chanel, u svijetu poznatih i slavnih ovih se dana prakticiraju mnogo skupocjenije i ekstravagantnije manikure od onih na koje smo navikli. Pritom govorimo o zlatu i dijamantima pretočenim u ove luksuzne bočice, koje će svoje sretne vlasnice stajati i do 250,000 dolara, koliko dođe danas najskuplji lak za nokte na svijetu. Koji su još brandovi ušli u konkurenciju najcjenjenijih, donosimo u nastavku.

 

Beauty brand Red Carpet Manicure popularizirao se zahvaljujući Rihanni, koja je s njihovim lakom za nokte 'Amor 24' prošetala ovogodišnjom dodjelom Grammyja. Zlatna manikura u boji šampanjca svoju privlačnost duguje laku za nokte koji sadrži 24 karatno zlato te se njegova vrijednost procjenjuje na paprenih 5,000 dolara.


Budući da Rusija sasvim dobro podnosi razvikani luksuz, kreativni direktor make upa u Chanelu, Peter Philips, za moskovski tjedan mode u 2007. osmislio je limitirani lak za nokte u nijansi Feu De Russie, koji je bio dijelom ekskluzivne kolekcije 'Chanel Moscou'. Cijena - prava sitnica, i to ukupno 9,994.50 dolara.

                        


Gold Rush lak za nokte iz Models Owna skriva sasvim prosječnu teksturu s unutarnje strane, no pravi festival ekstravagancije sadržan je s vanjske strane pakiranja. Poklopac ovog laka ručno je obojan u žuto zlato te je potom u njega ugrađeno 1,118 dijamanta. Sretnoj vlasnici ovaj će lak za nokte olakšati džep za basnoslovnih 130,000 dolara.

          

 
Prije nešto više od dva mjeseca Kelly Osbourne je na dodjeli Emmyja svojoj manikuri dala mnogo više zvjezdanog publiciteta no što je namjeravala. Modni i ini mediji danima su razglabali o njenom 250,000 dolara vrijednom laku za nokte, koji potpisuje brand Azature i koji je u isti doslovno samljeo 267-karatne crne dijamante. Iako se na prvi pogled čini kako ova bočica sadrži obični lak sa šljokicama, činjenica je kako ovo minijaturno pakiranje zapravo skriva najskuplji lak za nokte na svijetu.

                


Na tragu najluksuznijeg laka za nokte jest i onaj branda Red Carpet Manicure, 'An Evening To Remember Polish', koji sadrži 4-karatne dijamante i koji bi po naputku svog kreatora trebao svjetlucati pod mjesečevom svjetlosti. U ovoj limitiranoj poslastici prve su imale prilike uživati Rihanna i Kate Perry na dodjeli američkih glazbenig nagrada, a za svaku slavnu osobu koja ga u budućnosti ponese, RCM će darivati 1,000 dolara američkom crvenom križu.

                                  


U međuvremenu, na e-Bayu se odvija utrka za nekim limitiranim lakovima, koji više nisu dostupni i čiji raritet na tržištu zapravo pumpa cijenu. Jedan takav je Clairvoyant Polish branda Cult Nails, koji je već odavno rasprodan i trenutno jedino dostupan na e-Bayu. Traženu nijansu 'Unicorn Puke' lukavi prodavači udomljuju po cijeni od 250 dolara.


'Hype' oko laka za nokte stvorio se i kada je OPI lansirao limitiranu Spiderman kolekciju, dostupnu jedino u Francuskoj. Iako je OPI Black Spotted Polish u slobodnoj prodaji koštao tek nekoliko dolara, ovaj lak s 'cracking' efektom sada se na e-Bayu prodaje po višestruko većoj cijeni od 64 dolara.

        


Još jedna ekstravagancija u području njege ruku i noktiju jest ledena manikura s potpisom Cherish Angule, u kojoj možete uživati za 'skromnu' 51 tisuću dolara. Pritom od spomenute umjetnice dobivate tretman 10 karatnim dijamantima i komplimentarnu njegu nakon što vaši dijamanti na noktima izgube sjaj te ih je potrebno sigurno ukloniti. Tko voli, nek izvoli!

             


H.B.

Objavljeno: 03.12.2012. u 15:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p