VIJESTI

Parfemi koji mirišu na povijest

Biste li probali ove neklasične parfeme?
scent 
J.T. Siems je posve neobična žena: osim što je čitateljica, spisateljica i ljubiteljica povijesti, odnedavno je i kreatorica posve jedinstvenih mirisa u kojima je spojila sve svoje strasti.

Svoje parfeme kreira po uzoru na poznata književna djela, te u njima pokušava sintetizirati jedinstven miris pojedinog povijesnog lika. Svi parfemi su originalne receptura izrađene od mješavine različitih eteričnih i mirisnih ulja, svi su ručno izrađeni i nijedan nije testiran na životinjama. Sweet Tea Apothecary nas uistinu vraća u prošlost i golica našu maštu idejom da možemo mirišati poput Kraljice Viktorije, Henrika VIII. ili Marije Antoanete.
 
scent
Nedavno je Sweet Tea Apothecary lansirao i Dead Writers parfem, odnosno parfem mrtvih pisaca koji navodno ima miris starih i rabljenih knjiga u kojemu mnogi od nas uživaju s posebnom sjetom, a opisan je kao bogat i dimast uniseks miris. Začinske note spojene su s vanilijom i duhanom, dok je, primjerice, Tudor kolonjsko ulje koje treba mirisati poput Henrika VIII., izrađeno na bazi vrlo muževnih komponenti ambre, klinčića i duhana. Ako znamo da je Henrik VIII. oduvijek htio muškog naslijednika, jasno je i zašto je parfem baziran na vrlo muževnim notama. Svaki parfem ima fantastičnu priču iza sebe, i to je jedan od glavnih razloga zašto je u ovim parfemima tako lako istinski uživati. Cijena pojedinog parfema od 30 ml je 285 kn.
 
scent
J. S.
Foto: PR
Objavljeno: 12.04.2015. u 10:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p