VIJESTI

Pogreška zbog koje vam frizura ne stoji kako ste zamislili

Imate li pravi ton kose s obzirom na put?
hair
 
Već neko vrijeme razmišljate o bojanje kose i prelazak u nešto dublje nijanse? Prije nego se odlučite na radikalan potez bojanja kose, vrijeme je da doznate nešto o tonovima u kosi i zašto su oni bitni kad se odlučujete za mijenjanje boje.
 
Tri su osnovne boje kose: crvena, smeđa i plava, no tonova u kosi ima mnogo više. Oni mogu biti topliji ili hladniji, i upravo o njima ovisi kako će vam određena boja kose pristajati. Zamislite na tren da imate toplu put s puno zlaćanih tonova u koži: kontrastni i izrazito pepeljasti, odnosno sivkasti tonovi kose, učinit će da vaša put djeluje bolesno i umorno. Isti princip vrijedi i s obzirom na svjetlinu kože - svijetla put bolje će izgledati s jednom bojom kose, a tamna i maslinasta put s drugom. Pročitajte naše savjete u nastavku.
   hair
   
Ako imate svijetlu put...
Osim ako prirodno imate tamnu kosu i svijetlu put, smeđe nijanse će na vama najbolje izgledati ako nisu pretamne. Izbjegavajte crnu kosu. Ukoliko je crvena kosa vaš izbor, razmislite o riđoj ili jarkoj bakrenastoj nijansi. Plavuše se mogu odlučiti na sve od platinaste do zlaćane nijanse plave, ovisno o tonovima u koži.
  
hair 
Ako imate srednje tamnu put...
Žene srednje tamne puti trebale bi izabrati srednje tamne nijanse smeđe: boja karamele izgleda odlično na toplim tonovima u koži, a smeđa s primjesom crvenkaste će odlično pristajati hladnim tonovima. Crvenkasto - smeđe opcije su također odličan izbor za vas. Izbjegavajte nijansu patlidžana s kojom biste mogli izgledati prežuto u licu. Djevojke svijetle kose bi svakako trebale izbjegavati i pepeljaste, hladne tonove u kosi, a niti plave nijanse s izraženom narančastom bazom na ženama zlaćane puti neće izgledati najbolje.
 
hair 
Ako imate tamnu put...
Slobodno odaberite sve od čokoladno smeđe do svjetlijih nijansi poput smeđe s primjesom žučkastih, jantarnih tonova. Crveni tonovi koji vuku na nijansu lješnjaka izgledaju fantastično na tamnoj koži, no jarko crvena kosa u sebi ima previše plavih tonova i stoga bi mogla previše isticati zelenkastu notu u vašoj koži pa je izbjegavajte. Ako imate tamnu put, vjerojatno imate i prirodno tamnu kosu pa izbjegavajte previše posvjetljivati kosu i umjesto toga odaberite karamel ili zlatne pramenove ili svjetliji 'detalj' poput ombre vrhova.

J.S.
Foto: Pinterest, Getty


Objavljeno: 24.09.2015. u 12:47
Tagovi: Kosa, boje za kosu

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p