VIJESTI

Pogreške pri oblikovanju obrva koje sigurno radite

Neugledne obrve narušit će vašu ljepotu
brows 
Obrve su možda čak i najvažniji dio svakog lica. Daju mu definiciju, izražajnost, čine ga karakternim, a mogu ga i posve izobličiti - u slučaju da s njima napravimo nešto jako pogrešno, kako to obično i biva kad se prvi put u životu prihvatimo pincete. Gotovo da i nema djevojke koja prilikom oblikovanja obrva ne čini neku od ovih pogreški, a mi vam savjetujemo točno kako da ih izbjegnete i svoje lice nakon čupkanja dlačica ostavite u najboljem mogućem izdanju.

Ne poštujete prirodan oblik obrva.
Jedna od stvari u kojoj nerijetko griješimo je pokušaj mijenjanja našeg prirodnog oblika obrva. Ako imate vrlo ravne obrve, nemoguće je s njima postići dojam obrva s vrlo izraženim lukom bez da značajno počupamo obrvu. Time riskiramo i da je unakazimo, pogotovo zato što ćemo vrlo teško postići savršenu simetriju na obje obrve. Luk je najbolje tek lagano akcentirati - nemojte ga pokušavati stvoriti ako ga nema niti pomicati duž obrve.
 
brows
Popravljate spojene obrve prečupavanjem.
Kad imate tu nezgodu da su vam obrve prirodno spojene u sredini, mnoge od nas će se prihvatiti čupkanja te neugledne sredine. Međutim, prilikom tog oblikovanja nerijetko se i zanesemo pa počupamo obrvu predaleko, odnosno stvorimo preveliki razmak između obrva. Obrva mora počinjati na zamišljenoj liniji koju bismo povukli vertikalno uz nosnicu prema čelu.

Usklađujete boju obrva s bojom kose.
Ukoliko ste plavuša, obrve vam trebaju biti otprilike dvije nijanse tamnije od boje kose kako ne biste izgubili na izražajnosti lica, a ako ste tamnokosa dama, neka vam obrve ostanu do dva tona svjetlije od kose kako na licu ne bi izgledale pregrubo.
 
brows
Popunjavate obrve neprirodno.
Obrve nikada ne popunjavate jakim pritiskom olovke ili nanošenjem debelih slojeva pudera za popunjavanje obrva. Ne želimo vidjeti rupe u obrvama, no zapamtite - kad su obrve u pitanju, manje je više.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 11.06.2015. u 14:55

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p