VIJESTI

Pojednostavite svoju beauty rutinu

6 savjeta s kojima ćete uštedjeti na vremenu

Nitko ne želi sate provoditi pred ogledalom, barem ne na dnevnoj bazi. Ako spadate u skupinu žena koje gube dragocjene minute sna zbog kompliciranog spremanja, možda je vrijeme da pojednostavite svoju svakodnevnu beauty rutinu. Ponekad se sličan, ako ne i isti učinak može postići s malo mašte i spretnosti.

Za brzinsko šminkanje ponekad je dovoljan balzam za usne koji ostavlja malo boje ili shimmera. Ovisno o tome koristite li obojani ili shimmerasti balzam, možete ga nanijeti umjesto rumenila ili kao highlighter ispod obrve i na obraze. Istu stvar možete napraviti i s ružem ukoliko nije neke žarke boje.

Ako ste na put zaboravili ponijeti svoj omiljeni šampon, a hotelski izgleda sumnjivo, kosu uvijek možete oprati sredstvom za pranje lica. Salicilna kiselina će itekako dobro odstraniti masnoću s vlasišta.

Crveni upaljeni prištići se najradije pokazuju svijetu uoči vama važnih događaja. Kapi za oči smiruju crvenilo u oku, ali isto tako će smiriti upalni proces na koži. Prištić neće nestati, ali barem više neće davati signale prolaznicima.

Ako tek u autu ili tramvaju primijetite da vam je kosa naelektrizirana, jednostavno namažite ruke kremom za ruke i ostavite da se malo upije. Kada ruke budu masne samo u tragovima, ukrotite neposlušne vlasi.

Gel za samotamnjenje može dati instant pramenove vašoj kosi. Odaberite pramenove koje želite naglasiti i lagano prijeđite gelom od korijena do vrhova.

Vazelin i nevenova mast su univerzalna sredstva u svijetu kozmetike. S njima možete namazati ruke, urediti obrve, koristiti ih umjesto balzama za usne... bilo bi dobro da imate malo pakiranje ovih proizvoda u torbici.

 

B.K.

Objavljeno: 26.01.2011. u 20:25
Tagovi: Make up, preparativa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p