VIJESTI

Pomladite se uz ovih 10 make up trikova

Jednostavnim beauty pravilima do mlađeg izgleda
mature
Kako održati mladolik izgled? Nažalost, nikako. Treba biti realan: ne postoji čudotvorna krema koja će magično preko noći izbrisati tragove naših godina. No, to ne znači da se trebamo pomiriti s činjenicom prolaznosti vremena i ne pokušati izgledati što mlađe, ljepše i njegovanije. Donosimo vam 10 beauty savjeta koje ne smijete ignorirati ako želite izgledati - i osjećati se - najbolje što možete.


Koristite tekuće korektore. Iako je s godinama naše lice najčešće sklonije hiperpigmentacijama i drugim promjenama koje zahtijevaju intenzivnije korištenje korektora, činjenica je da teški, kamuflažni korektori na zreloj koži samo dodatno ističu borice. Priklonite se korektorima tekuće konzistencije kako biste izbjegli uvlačenje proizvoda ondje gdje ga ne želimo vidjeti.
 
makeup
Koristite spužvice za nanošenje šminke. Na isti način na koji korektor teške konzistencije može djelovati teško na vašem licu i vizualno vas postariti, zrela koža zahtijeva nanošenje lakših pudera. Ako već imate najdraži puder koji na vašem licu ponekad izgleda teško i suho, vrijeme je da ga počnete nanositi vlažnim spužvicama poput ove Bipine Hello Beauty spužvice. Ova tehnika vašem će licu dati dozu luminoznosti i svježine.
 bipa

Preskočite puder u prahu.
Zreloj koži najčešće ne treba matiranje, a puder u prahu će iz vaše kože samo izvući i posljednju kap vlage što nikako ne želite.

Istaknite konture lica.
S godinama, naša se koža opušta te naše crte lica gubi na izražajnosti. Vratite mu mladenački izgled suptilnim konturiranjem linije čeljusti i područja neposredno ispod jagodica.
 
makeup
Čupajte obrve - ali s oprezom. Ako imate prirodno guste obrve, svakako ih trebate oblikovati jer će jako spuštene i neuredne obrve vašem licu dodati godine. Međutim, previše počupane obrve će vas još i više postariti pa pripazite pri uređivanju.

Uvijte trepavice. Kako starimo, kapci nam se opuštaju i daju našem licu umoran izgled. Kako bismo doskočili ovom problemu, jednostavno uvijte trepavice. Začuditi ćete se kad vidite koliko će vam ovaj jednostavni trik otvoriti pogled.
 
trepavice
Baza za sjenilo je obvezna. Kožu oko očiju koja godinama postaje sve tanja i naborana, teško je našminkati. Sjenilo upada u sve borice oko kapaka i daje make upu neuredan izgled. Upravo zato, apsolutni je imperativ na ženama u godinama koristiti kvalitetnu bazu čija će silikonska konzistencija omogućiti glatku i ravnomjernu površinu za nanošenje šminke.

Koristite šminku sa diskretnim sjajem.
Iako je mat finiš uvijek lijep i pristaje svima, za žene u godinama nije najbolje da imaju sasvim mat make up. Make up koji reflektira svjetlost prekrasno će naglasiti zrelu kožu i učiniti je vizualno mlađom.
 
makeup
Isprobajte proizvode za highlight. Ovaj savjet je na tragu prethodnog: zrela koža zablistati će uz diskretno nanošenje lagano posvjetljujućih proizvoda ispod luka obrve, dužinom nosa, na sami vrh jagodica i u kutove očiju.
 
Koristite smeđi ili sivi eyeliner. Zaboravite na intenzivno crne nijanse na svojem licu. One će vas samo pooštriti i vizulno vas zatvoriti. Umjesto klasične crne, odaberite smeđi ili sivi eyeliner koji će jednako dobro istaknuti vaše oči, no ne na način da vam zatvara pogled i ističe tragove starenja.

J. S.
Foto: Jure Perišić, Youtube screenshot, PR
Objavljeno: 06.02.2015. u 16:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p