VIJESTI

Postignite dojam guste kose ako je nemate - bez ekstenzija!

Do prekrasne guste kose u svega nekoliko koraka
kosa 
Svi oni koji imaju prirodno tanku kosu znaju da je s njom vrlo teško postići dojam pune, zanosne, voluminozne kose. Osobno sam i sama vlasnica kose koja ima prirodno tanku vlas pa tako znam točno kakvu glavobolju mogu izazvati pokušaji da od svojih nekoliko tankih repića napravimo snop prividno bujne grive. Ako još pritom imate i malo vlasi, što je obično slučaj sa svjetlokosim i crvenokosim djevojkama koje prirodno imaju manje vlasi od brineta, tim je vaša muka veća. No, brz brige, ima spasa za djevojke tanke kose. Donosimo vam 5 najboljih savjeta koje ne uključuju stavljanje ekstenzija.

1. Razmislite o promjeni boje kose.
Naš prvi savjet je pomalo radikalan, no postiže dugoročno odličan efekt. Jeste li se ikada zapitale zašto se žene u godinama uvijek bojaju u svjetlije nijanse? Ovaj korak je posve logičan ako znate da se ženama nakon menopauze, kao i muškarcima nakon pedesete, donekle protanjuje kosa. Svijetli tonovi dat će vašoj kosi dojam dojam punoće i volumena, ali i zamaskirati vidljivost tjemena kada, primjerice, podignete kosu u rep.
 
kosa
2. Koristite šampon za suho pranje - na čistoj kosi. Suhi šampon dat će vašoj kosi dojam debljih vlasi i teksturu. Posprejajte malu količinu suhog šampona s udaljenosti od barem 30 centimetara pojedinačno na svaki pramen kose, a rezultati će vas oduševiti.

3. Kupite pravu četku za svoj tip kose. Ne samo da su pojedine četke namijenjene za postizanje određenog efekta u kosi, već su namijenjene i određenom tipu kose. Tankim vlasima i kratkoj kosi najbolje odgovara okrugla četka male do srednje veličine, odnosno velika okrugla četka za dugu tanku kosu.
 
hair
4. Mijenjajte poziciju svojeg razdjeljka. Ako godinama stilizirate kosu na jedan način, ponavljajući neprestano jedan razdjeljak, zapravo trenirate svoju kosu da se zalegne na tom dijelu. Mijenjajući svakih nekoliko dana mjesto na kojem nosite razdjeljak, maksimalizirat ćete prirodnu voluminoznost svoje kose dužinom tjemena.

5. Sakrijte tjeme mikrovlaknima. Danas su na tržištu dostupni proizvodi s mikrovlaknima u spreju kojima lako možete sakriti rupe na tjemenu, odnosno stvoriti dojam guste kose. Dovoljno je posprejati ih po vidljivim dijelovima tjemena, a rezultati su fenomenalni.

J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 15.05.2015. u 16:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p