VIJESTI

Prednosti i mane različitih vrsta eyelinera

Kako pronaći idealan proizvod za sebe?
eyeliner 
Koristili ga često ili ne, dobar eyeliner svakako je nešto što svaka moderna djevojka treba imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Bez njega, nemoguće je postići smokey izgled očiju, učiniti svoj pogled maksimalno mačkastim i zavodljivim, i dati očima dozu mistike i tajnovitosti. No, od mnogih proizvoda koji se nude na našem tržištu, koji odabrati za sebe? Donosimo vam kratki pregled prednosti i nedostataka svih vrsta eyelinera.

Kajal olovka
Prije nego što smo se odvažile na iscrtavanje očiju tušem, vježbale smo svoje vještine šminkanja koristeći kajal olovke. To je i logično: one se lako nanose, omogućuju precizno iscrtavanje, čak i na vodenoj liniji oka, i relativno ih je jednostavno popraviti tijekom dana. Iako savršene za početnice u šminkanju, i unatoč tome što su neizostavan dodatak torbice svake mlade dame, njihova je osnovna mana to što se relativno lako razmazuju pa su i nepostojane na masnijim kapcima, i to što se trebaju konstantno oštriti.
 
kajalGel olovke
Gel olovke relativno su novi izum, a od klasičnih kajal olovaka razlikuje ih nekoliko sitnica. Prvo, generalno su postojanije i obično dolaze u vodootpornim verzijama što znači da će i na kapcima trajati duže. Drugo, zbog svoje suše teksture uglavnom omogućuju i donekle precizniji, odnosno manje mrljasti nanos na kapak. No, ono što je njihova prednost vrlo lako se pretvara i u manu: na očima zbog suhe teksture boja uglavnom djeluje manje izražajno i dosadnije, a obzirom da nisu toliko mekane, potrebno je i više povlačiti tanku kožu oko očiju kako bismo pigment nanijele u zadovoljavajućoj količini.
gel
Tuš za oči
Tuš za oči je klasičan must-have proizvod u torbici svake djevojke i žene koja se voli šminkati. No, on nije bez mane: koliko puta ste same sebi rekle da ga više nikada ne želite koristiti jer vam je pokvario čitav look na očima kad vam se ruka malo omaknula, ili vam se istrusio s oka tijekom dana zbog loše formule proizvoda? Radi se o proizvodu koji zahtijeva vrlo mirnu i vještu ruku, no jednom kad savladate njegovo korištenje, bit ćete oduševljeni efektom koji stvara na kapcima: linija je nevjerojatno precizna i oštra, finiš je mat i dugotrajan, a tuševi se najčešće i lako uklanjaju laganim prislanjanjem vatice natopljene micelarnom otopinom na oko. Ako ste početnica u korištenju tuša za oči, odaberite onaj u obliku flomastera, a kistić zasad ostavite profesionalcima.
eyelinerEyeliner u gelu
Savršen kompromis između olovke za oči kojoj nedostaje intenziteta, i tuša kojeg je relativno teško aplicirati, pronalazimo u gel eyelineru u teglicama. Radi se o proizvodu koji, pod uvjetom da ga koristite s preciznim kistićem, uglavnom nije preteško nanijeti na oči, a lakše se i manipulira s ovom teksturom nego s posve tekućom. Gel eyeliner, osim ovih kvaliteta, ima i druge pozitivne osobine tekućeg tuša poput dugotrajnosti i pigmentiranosti, a uglavnom je dostupan i u mnogo više boja i finiša nego klasičan tekući eyeliner. Osim činjenice da vam za njega posebna četkica, ovaj tip eyelinera nema mnogo mana, i savršen je za početnice.
 
gelJ. S.
Foto: PR, Getty Images
Objavljeno: 17.03.2015. u 11:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p