VIJESTI

Prelijepi model razotkrio sve laži društvenih mreža

Eseena O’Neill u borbi protiv virtualnih vjetrenjača
eseena o neill
 
Internet model i jedno od poznatijih lica Instagrama, Eseena O’Neill, odlučila je napraviti zaokret u svojoj karijeri i napraviti nezamislivo: istupiti protiv društvenih mreža.
 
Eseena, Australka koja danas ima 18 godina, tijekom proteklih je nekoliko godina savršenim fotografijama pejzaža, odjeće i naizgled iskrenih fotografija iz svakodnevnog života, skupila čak 580 tisuća sljedbenika na Instagramu, 260 tisuća pretplatnika na Youtubeu i još 60 tisuća na Snapchatu, te je doslovno preko noći odlučila svim svojim sljedbenicima dati do znanja kako je njezin virtualni život bio velika laž.
 eseena oneill 
eseena oneill
   
Unatoč činjenici da je od svojih društvenih mreža odlično zarađivala, mlada je ljepotica virtualnom životu odlučila okrenuti leđa i zauvijek ostaviti svoju karijeru internetskog modela u prošlosti. No, i više od toga, odlučila je svojim pratiteljima ukazati na činjenicu da je život na Instagramu sve samo ne bajkovit.
  
eseena oneill 
S Instagrama je izbrisala čak 2000 fotografija, te napustila svoje Youtube i Snapchat kanale, a preostale je fotografije na Instagramu preimenovala opisujući ih na posve iskreni način. Eseena je pritom otkrila koliko je plaćena za koju fotografiju, koju robu na fotografiji nije kupila vlastitim novcem, koliko je stavila filtera za savršeni selfie, koliko je dugo gladovala da bi imala ravan trbuh u badiću i slično.
 
eseena oneill 
"Većinu svojih adolescentskih godina provela sam u ovisnosti o društvenim mrežama, tražeći odobravanje vlastitog izgleda i društvenog statusa. Društveni mediji sačinjeni su od namještenih fotografija i editiranih video klipova. To je sistem baziran na lajkovima i validaciji od strane društva koja se broji kao uspjeh među pratiteljima", napisala je na zadnjoj fotografiji na Instagramu, objavljenoj prije nekoliko dana.
  
  
J.S.
Foto: Instagram

Objavljeno: 03.11.2015. u 11:32
Tagovi: model, instagram

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p