VIJESTI

Preplanulost u proljeće?

Sredstva za samotamnjenje za svaki tip kože

Mogli bi pomoći mami u vrtu i tako preplanuti. Problem je što bi vam sigurno ostali bijeli tragovi od naramenica, a i željenu nijansu bi dobili tek za nekih mjesec dana. Solarij? Kažu da je štetniji od direktnog sunčanja. Sredstva za samotamnjenje? Ako ste tip žene koja se i na sam spomen te kategorije hvata za glavu, možda bi bilo vrijeme da se predomislite! Donosimo savjete za samotamnjenje za svaki tip kože!

Svijetao ten

Vi bi mogli imati najviše problema iz jednostavnog razloga što suna svijetlom tenu mrlje najvidljivije i postoji najveći rizik od razvijanja narančastog pigmenta.

Osim temeljitog pilinga, uvijek testirajte proizvod na malom dijelu kako bi vidjeli kojeg intenziteta je nijansa, a postoje i posebne linije proizvoda za žene sa svijetlom puti. Isprobajte Bare Escentuals Faux Tan.

Srednja nijansa tena

Koncentracija DHA (spoja koji razvija efekt samotamnjenja) neka bude oko 8%. Sredstvo mažite u tankom i ravnomjernom sloju, a izbjegavajte laktove i koljena jer su ta mjesta ionako tamnija.

Ukoliko nastanu mrlje, izbijelite ih limunovim sokom ili kupanjem u vodi s dosta klora. Dobar proizvod za vas je Victoria's Secret Beach Sexy Flawless Airbrush Instant Bronze Spray.

Tamni ten

Suzdržite se od pretamnih nijansi. Najtamnija dozvoljena je boja vaše prirodno preplanule nadlaktice, a sve tamnije od toga moglo bi izgledati kao da ste se namazali blatom.

Problem tamnoputih žena, ali i žena koje brzo tamne su tragovi od bikinija. Njih možete prikriti sredstvom za samotamnjenje. Isprobajte St. Tropez Self Tan Bronzing Spray.

B.K.

foto: InStyle, Sephora

Objavljeno: 23.04.2011. u 11:41

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p