VIJESTI

Probudite se sa savršenom kosom uz ove savjete

Izbjegnite problem neposlušnih pramenova nakon prospavane noći
hair 
Nema ništa gore od buđenja uz apsolutno neposlušnu i neukrotivu kosu koja strši na sve strane. Mia Santiago, beauty guru za sva pitanja vezana za kosu, upoznala nas je s načinima na koje možemo ukrotiti svoju kosu prije spavanja kako bismo se ujutro probudili s prekrasnom frizurom. Sjajan način da započnemo svoju jutarnju beauty rutinu, zar ne?

Ravna kosa
Mia Santiago naučila nas je nečemu što znaju samo oni koji cijeli život imaju ravnu kosu: kosa više nije ravna drugi dan pa se tako nakon prospavane noći lako probuditi s pramenovima koji se prelamaju pod čudnim kutevima. Sve ovo, naravno, izaziva neugledan i neuredan dojam pa Santiago savjetuje da napravimo nešto kompleksnije s tom teksturom: kosu podijelite u četiri sekcije te iz svih razdijeljenih dijelova ispletite pletenice te ih pričvrstite ukosnicama. Na ovaj način, ujutro će nas dočekati prekrasna tekstura i volumen koju možete učvrstiti sprejem za teksturu poput Kérastase Spray à Porter.
 
hair
Kovrčava kosa
Najgora noćna mora svih žena s prirodno kovrčavom i suhom kosom je definitivno statički elektricitet do kojeg dolazi u kontaktu s pamučnim jastučnicama. Rješenje je spavanje na svilenim jastučnicama - ili, ako ih nemate, pokušajte svoju kosu umotati u svilenu maramu prije spavanja. Za dodatnu njegu, u kosu utrljajte kremu za hidrataciju, zatim je pričvrstite na vrhu, a tek onda zavežite u maramu.
 
hair
Duga kosa
Duga kosa je svakako ukras ženske glave, no vjerojatno i najteža za stilizirati jednom kad se probudite s neukrotivim pramenovima. Mia Santiago da prije spavanja na kosu pošpricate malo šampona za suho pranje kako biste kosi dali teksturu i volumen, i zatim je svežete u opušteni visoki rep kojeg ćete podijeliti u dvije sekcije, omotati ih jednu oko druge i učvrstiti ukosnicom.
 
hair
Valovita kosa
Kao vlasnici valovite kose, i meni je poznat izgled zaležanog potiljka svako jutro kad se probudim. Upravo zato, bitno je pronaći način da osiguramo dobar izgled kose naprijed i nazad. Mia Santiago predlaže da svoju blago valovitu kosu prvo odijelite u razini ušiju. Gornji sloj kose podijelite u šest pramenova i svaki od njih lagano omotajte oko vlastite osi i učvrstite. S donjim slojem kose učinite isto, s time da nema potrebe odijeliti kosu u šest dijelova već su dovoljna tri dijela. Ujutro svoju kosu odmotajte i lagano pošpricajte sa sprejem za hidrataciju. Mia Santiago garantira da ćemo ovim postupkom dobiti savršene valove koji su prirodni nastavak naše teksture.
 
hair
J. S.
Foto: Refinery
Objavljeno: 08.05.2015. u 12:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p