VIJESTI

Pune usne "krive" su za mladolik izgled

Koristite lip plumper i izbrišite godine

Kada smo mladi ne mislimo o borama, ali kako godine prolaze, one postaju sve izraženije, najviše na licu. Područje oko očiju i oko usana je prilično tanko i samim time podložno borama, a znanstvenici kažu kako se upravo brigom o tom području mogu izbrisati godine. Jasno nam je zašto bore oko očiju dodaju godine, ali one oko usana nekako smo skloni previdjeti. Najnovije istraživanje je otkrilo kako su bore oko usana nasljedne, a u manjoj mjeri rezultat sunčanja, pušenja i drugih faktora. Osobe s punim usnama jednostavno izgledaju mlađe, pogotovo ako su one uistinu voluminozne poput onih Scarlett Johanson ili Angeline Jolie.

 

 


           

„Nakon što smo identificirali dob ljudi koji su izgledali mladoliko, ostali smo zapanjeni koliko su im usne zapravo pune." izjavio je David Gunn sa St. Andrews sveučilišta. Promotrite li lice male bebe vidjet ćete kako su joj usta puna i gotovo neproporcionalna ostatku lica po volumenu, a upravo to daje mladolik izgled odraslim licima. Istraživanje je provedeno na 102 para blizanki iz Nizozemske, u dobi od 59 do 81 godine te na 162 individualaca. Otkriveno je kako bore i staračke pjege nastaju u jednakoj mjeri zbog genetičkih i vanjskih čimbenika, ali kako su  punoća usana, sijede vlasi i ženska ćelavost rezultat genetike.

Iako se dosad činilo kako žene sjajila koriste isključivo kako bi im usne izgledale seksepilnije, sjajilo će postati naš novi saveznik u borbi protiv starenja. Ako ste dovoljno mladi uvijek možete staviti implantate, ali pripazite jer na izboranom licu mogu izgledati uistinu smiješno.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 12.01.2010. u 10:52
Tagovi: usne

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p