VIJESTI

Razbili smo 5 najvećih beauty mitova

Ove beauty istine su sve samo ne istinite
cosmetics 
Beauty mitovi su mitovi s razlogom - najčešće nisu istiniti. Međutim, problem nastaje kad ne znamo razaznati što je istina, a što mit. Krive nam informacije mogu uzrokovati više problema s kožom nego činiti dobroga pa smatramo da je pametnije znati što, kako i kada koristiti, i kakvi su dometi topičkih kozmetičkih proizvoda. Upravo zato, razbili smo naveće beauty mitove.

Postoje kozmetički proizvodi koji mogu zamijeniti botoks i dermalne filere
Nažalost, ne postoje. Botoks se unosi u facijalne ili vratne mišiće kako bi zaustavio nastanak bora, a dermalni fileri fizički pune bore. Nijedan kozmetički proizvod neće funkcionirati poput botoksa i filera, niti može potpuno odgoditi bore, već eventualno djelovati preventivno protiv preuranjenog starenja. Kad botoks i filere apliciraju profesionalci, vaše bore i fine linije mogu biti instantno popunjene i smanjene, dok nijedna krema neće djelovati na taj način.
 
skin
Hipoalergeni proizvodi su bolji za osjetljivu kožu
Ne nužno. Naime, naziv “hipoalergeno” nije zakonski reguliran niti definiran, te ga se uglavnom koristi u marketinške svrhe. Ne postoji zakonsko ograničenje niti orijentacija u korištenju specifičnih sastojaka, kvalitativno niti količinski, da bi se neki proizvod s pravom nazvao hipoalergenim.

Akne će vas prestati mučiti nakon puberteta
Nažalost, za mnoge od nas ni ovo nije istina. Žene su, zbog hormonalnih promjena, podložnije aknama čak i u tridesetima i četrdesetima. Osim toga, na akne utječe i osjetljivost na pojedine namirnice, nivo stresa, korištenje kozmetike i drugo. Dakle, nitko nam ne garantira da ćemo u ranim dvadesetima jednom zauvijek prerasti akne.
 
skin
Prirodni sastojci u kozmetici su uvijek bolji od sintetičkih
Ni ovaj mit nema veze sa stvarnošću. Najčešće prirodno povezujemo sa zdravim i posve sigurnim sastojcima u kozmetici, no mnogi od njih mogu biti vrlo iritativni i izazivati alergije i osjetljivost kože. Kad kupujete prirodnu kozmetiku, time nažalost ne birate i posve sigurnu kozmetiku. Alkohol, iritativna eterična ulja, pa čak i konzervansi dozvoljeni u prirodnoj kozmetici, samo su neki od sirovina koje nikako nisu preporučljivi za osjetljivu kožu.
 
skin
Noćne kreme se trebaju nanositi noću, a dnevne danju
Tehnički gledano, baš i ne moraju. Vaša koža ne zna što je noćna, a što dnevna krema, a jedina razlika između dnevne i noćne kreme je ta što noćna sigurno neće imati nikakav zaštitni faktor, i uglavnom će biti nešto bogatije teksture. Noćna krema koja vam odlično regenerira kožu sjajna je i noću - i danju.

Jelena Skendžić
Foto: Pinterest

Objavljeno: 07.04.2015. u 14:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p