VIJESTI

Razmislite još jednom gdje trošite svoj novac

Kakve opasnosti se kriju u krivotvorenoj kozmetici?
makeup 
Iako će mnoge od nas rado prihvatiti ideju drogerijskog duplića omiljenog skupog ruža, je li vam kada palo na pamet što se sve može pronaći na crnom tržištu švercane kozmetike koju možemo kupiti od neprovjerenih distributera?

Prema navodima BBC-ja, ovakva nam kozmetika možda štedi novac, ali ozbiljno ugrožava zdravlje. U eylinerima, maskarama, sjajilima za usne i drugim kozmetičkim proizvodima pronađene su toksične razine žive, arsena i olova, dok su u parfemima pronađeni tragovi cijanida i - ljudskog urina. U proizvodima koji se izrađuju u nehigijenskim uvjetima pronađene su i kontaminacije uslijed kontakta sa štakorima, a sve ovo, kao što vjerojatno pretpostavljate, može lako dovesti do teških alergijskih reakcija i trovanja.
 
makeup
Isti izvor upozorava da nelegalno kupovanje kozmetike, pogotovo preko web stranica, lako može završiti i krađom podataka vašeg bankovnog računa. Ako na internetu pronađete proizvod vašeg omiljenog luksuznog brenda po nevjerojatno niskoj cijeni, zapamtite da ona vjerojatno uistinu jest predobra da bi bila istinita, upozoravaju iz BBC-ja.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 23.05.2015. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p