VIJESTI

Revolucionarni novitet: krema koja topi salo

Je li ovaj proizvod uspio ondje gdje drugi nisu?
cream 
Krema koja topi masnoću čini se kao ostvarenje sna za mnoge žene, no odnedavno bi ovaj san za pojedine sretnice mogao postati stvarnost. Naime, krema generičnog naziva XAF5 dizajnirana je specijalno za topičku primjenu na površini kože, a ako ostvari svoja obećanja, mogla bi postati popularnija od botoksa i filera zajedno.

Naime, ovaj će se proizvod moći kupovati isključivo na recept, a djeluje tako da na posve neinvazivan i nekirurški način, bez aplikacije injekcija i termičkog zagrijavanja ili hlađenja, otapa salo. Kao i botoks, i ovaj je magični pronalazak bio posve slučajan: pacijenti koji boluju od glaukoma sudjelovali su u istraživanju kojem je cilj bio ispitati efikasnost novih kapi za oči koje smanjuju očni tlak, i pritom je uočeno da se u području oko očiju po aplikaciji primjetno smanjio postotak masnoće. Logično, Michael Singer i Murat Kalayoglu, odgovorni liječnici, posumnjali su da nešto u sastavu ovih kapi djeluje na smanjenje obujma sala, i dizajnirali specijalnu kremu kojoj će prva namjena biti smanjenje masnih vrećica ispod očiju koje muče mnoge žene.
 
cream
Prema riječima liječnika, ova krema je na dobrom putu da bleferoplastiku, operativni zahvat na području oko očiju, pošalje u prošlost, premda ističu da kod najvećih problema krema neće moći u potpunosti zamijeniti operaciju već joj samo komplimentirati za još bolji učinak. Dobre vijesti tu ne prestaju: sljedeća formula u planu za razvoj je gel naziva TAT4 koji bi trebao povećati udio masnih stanica pod kožom, i koji bi se mogao koristiti za vraćanje izgubljenog volumena u licu, pa čak i grudima. Do tad strpljivo čekamo informaciju kada će ovaj obećavajući proizvod naći svoj put do europskih dućana.
 
eyes
J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 23.03.2015. u 13:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p