VIJESTI

Runway look

Kopirajte frizure s modnih pista

Oduvijek iznova uzdišete za frizurama s modnih pista koje vam se čine strašno zahtjevne i komplicirane? Imamo dobru vijest za vas: u većini slučajeva, one frizure koje najbolje izgledaju zahtijevaju najmanje vremena i truda. Donosimo tri frizure s modnih pista koje su nas očarale ove sezone, ne samo svojom jednostavnošću, nego i seksepilom te prirodnošću!

 

1. Ralph Lauren na plaži


Ralph Lauren je za ovo proljeće predstavio razbarušen ljetni look kakav možemo vidjeti na Gisele Bundchen. Da bi ga vjerno iskopirali, najprije nanesite pjenu za volumen na korijen kose i osušite kosu fenom s difuzorom s glavom naopačke. Ako imate šiške, nemojte ih pokušati kovrčati, nego ih ispeglajte. Kad je kosa lagano vlažna, izvucite nekoliko tanjih pramenova i omotajte oko figara. Nemojte ni slučajno sve pramenove namatati jednako čvrsto niti u istom smjeru- radije kombinirajte broj namotaja, čvrstoću i smjer. Cilj su vam prirodni valovi kose, a ne savršena trajna. Za ekstra dozu volumena u kosi natapirajte tjeme i pokrijte ga ne natapiranim pramenovima. Ako vam kosa oko lica smeta, pokupite je kopčicom na zatiljak i dobit ćete look u stilu pjevačice Duffy.


2. Fenirana Donna Karan

Manekenke na reviji Donne Karan šetale su s jednostavnim frizurama s vrhovima uvijenim prema unutra- idealnim za ured! Najprije nanesite pjenu za učvršćivanje cijelom dužinom kose i raspodijelite je češljem. Sada možete postupiti na dva načina- kosu možete uviti četkom prema unutra, ostavljajući ostatak kose savršeno ravnim, ali voluminoznim; ili možete kosu na tjemenu naviti na srednje viklere, a kosu na zatiljku na velike, skinuti ih i raščešljati. Fiksirajte lakom.


3. Proenza Schouler u stilu četrdesetih

 

Valovi kakve su nosile pin-up djevojke su se vratili! Valovi u obliku slova „S" ponovno se nose. Cijelom dužinom kose nanesite losion za stajling, pa povucite duboki razdjeljak na stranu. Prednji dio kose prstima umotajte i pričvrstite, a ostatak kose navijte na male viklere da dobijete ravnomjerne valove. Kad su vikleri hladni, skinite ih i nanesite sprej za sjaj.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 21.07.2009. u 21:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p