VIJESTI

Sačuvajte kožu tijekom zime

4 pravila kojih se morate pridržavati

Iako svi pričaju o globalnom zatopljenju, temperature su još uvijek oko nule tijekom cijelog dana i to se itekako vidi na našoj koži. Često je suha, ispucala, crvena, i gruba na dodir, a da bi spriječili sve te nezgodne posljedice morate prilagoditi svoju dnevnu beauty rutinu.

1. Nježno čišćenje

Umjesto hard core trljanja i ribanja, radije nabavite blago sredstvo bez mirisa i alkohola. Imate li suhu kožu nabavite i malo hranjiviju kremu, a jednom tjedno stavite i hranjivu masku bez obzira na tip kože.

2. Izbjegavajte piling

Svi vole osjećaj meke i nježne kože nakon pilinga, ali možda bi bilo dobro da ga izostavite na neko vrijeme, pogotovo ako vam je koža ispucala ili crvena. Ako ne možete bez malih magičnih zrnaca, neka ona budu što sitnija, a piling namijenjen osjetljivoj koži.

3. Zaštitite kožu

I mala djeca znaju da se na plažu ne ide bez kreme za sunčanje, ali na skijanje ili zimsku šetnju? Uvijek, ali uvijek i bez iznimke nanesite barem kremu za lice sa zaštitnim faktorom. Imajte na umu da je na višim nadmorskim visinama i veća izloženost zračenju, stoga opekline nisu rijetkost među skijašima.

4. Hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte...

Vjetar, hladnoća i centralno grijanje isušuju kožu i čine je osjetljivom pa je hidratacija obvezna kod svih tipova kože. Pojedini sastojci poput kofeina ili korijena sladića povoljno utječu an cirkulaciju kože, a samim time ona izgleda zdravije.

B.K.

Objavljeno: 04.02.2011. u 17:57
Tagovi: njega, preparativa, krema

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p