VIJESTI

Savršen ten za sve generacije

Što je potrebno mladoj, a što zreloj koži?

Koža se ne razlikuje samo po tipovima (masna, suha, mješovita) nego i po svom „odrađenom stažu" stoga je sasvim logično da žene u dvadesetima i četrdesetima trebaju sasvim različite proizvode. U moru kozmetičkih proizvoda kojima nas obasipaju reklame i police drogerija i parfumerija, lako je napraviti pogrešan odabir. Činjenica je da preparativna kozmetika za pogrešnu dob, vašem tenu neće napraviti ništa loše (osim ako niste alergični na neki od sastojaka), ali željeni učinak često izostane. Vrijeme je da naučite što vam je uistinu potrebno!

Dvadesete

Zvuči grozno, ali u dvadesetima vaš ten izgleda najbolje. Prošli ste pubertetske nevolje s aknama, a bore još nisu uznapredovale. Svoj ten nemojte skrivati iza teških podloga, nego izaberite tekući puder sa slabim do srednje jakim prikrivanjem.

Ako vam se čini da puder klizi s lica, nabavite primer (npr. Benefit the Porefessional) koji će puder držati na mjestu cijeloga dana. Puder (Neutrogena Skin Clearing) nanesite spužvicom ili kistom za bolji efekt, a višak masnoće uvijek možete upiti posebnim papirićima za matiranje (Paul & Joe).

Tridesete

Sada su već vidljive borice oko očiju pa je pravo vrijeme za nešto hidratantniji puder s jačim prikrivanjem. Pazite kako ga nanosite da bi izbjegli efekt maske i odaberite korektor koji neće ulaziti u bore.

Pošto su prve bore vidljive treba vam primer na bazi silikona (NARS Skin Smoothing Face Prep), a podlogu nanesite u tankom sloju (ako je podloga s jakim prikrivanjem tanki sloj će biti dovoljan, npr. Smashbox Camera Ready Full Coverage), a transparentni puder će sve dodatno fiksirati (Sonia Kashuk).

Četrdesete

Osim ako niste na botoxu, velika je šansa da imate prve bore i da vam se javljaju pigmentacijske mrlje. Ipak, najviše se trebate pobrinuti oko hidratantne podloge koja će koži dati dovoljno vlage.

Najprije primerom s raznobojnim pigmentima ujednačite ten (Stila One Step Correct), a zatim nanesite tekući puder (Lancome Teint Miracle) te u torbici uvijek imajte malo pakiranje hidratantne kreme.

Pedesete +

Izbjegavajte pudere koji će vam „zacementirati" lice. Potrebna vam je lagana podloga s minimalno prikrivanja koja će djelovati prirodno i svježe.

Vama je potreban anti-ageing serum (npr. Cle de Peau Beaute) i tekući puder koji sadrži sitne svjetlucave čestice koje reflektiraju svjetlost (npr. Clarins Extra Firming puder). U torbici možete imati puder u kamenu fine teksture za svakodnevne popravke (Burberry).

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 24.01.2011. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p