VIJESTI

Savršeno jutro u samo 10 minuta

Malim stvarima do najljepšeg početka dana
morning  
Ako, poput nas, s prvim hladnijim danima shvatite da imate veliki problem s ustajanjem iz kreveta, te vam se topli pokrivač i mekani jastuk čine kao komadić raja iz kojeg ne želite izaći, ovi će vam savjeti zasigurno olakšati ranojutarnju rutinu i ponovo vas preobraziti u osobu koja se nikada ne staje na lijevu nogu.

1. Sat namjestite tako da zvoni 10 minuta ranije. Ukoliko se teško budite svakog jutra, onda će vam to s hladnim jesenskim danima biti utoliko teže. Sivilo koje dopire kroz prozor te zvuk kiše savršeni su za drijemanje pa biste se refleksno mogli osjećati umorniji no što stvarno jeste. Računajte da će vam za buđenje trebati nešto više vremena te, ukoliko se želite izležavati ‘još 5 minuta’, onda svakako namjestite sat malo ranije. U protivnom, već ćete pri ustanku iz kreveta kasniti, a to je recept za katastrofu.

2. Rastegnite se u krevetu.
Nema boljeg osjećaja od ranojutarnjeg rastezanja koje će vam pomoći zagrijati mišiće, ali i učiniti izlazak iz kreveta zabavnijim i zdravijim iskustvom. Već za nekoliko dana, lagana rutina istezanja postat će nezaobilazni dio vašeg jutra, i shvatit ćete da bez nje više ne možete optimalno funkcionirati u 7 ujutro.
 
morning 
3. Popijte čašu vode s malo iscijeđenog limuna. Ovaj će vas napitak razbuditi, hidratizirati, ali i napuniti dozom vitamina C koji je, za vrijeme hladnih jesenskih mjeseci, itekako potreban organizmu.
 
4. Hladno vrijeme zahtijeva prilagođenu njegu lica. Dok se tuširate u toploj vodi i slušate omiljenu glazbu, jutarnje vijesti ili nešto treće, iskoristite priliku da dan započnete kvalitetnom njegom te na lice nanesite hidratantnu masku s petominutnim djelovanjem. Toplina tuša otvorit će vaše pore i učiniti masku efikasnijom, a vi ćete zabljesnuti.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 31.10.2015. u 10:01

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p