VIJESTI

Stanite na kraj mlohavim nadlakticama

Oblikujte ruke prije ljeta
arms 
Čak i djevojke koje nemaju nikakav višak kilograma nerijetko muči problem mlohavih nadlaktica. Ukoliko ste osoba kojoj se svaki kilogram viška odmah primijeti u gornjem dijelu tijela, vjerojatno vas muči izgled ruku kojima nedostaje forma.

Proljeće je vrijeme otkrivanja ruku topovima i preslatkim haljinama bez rukava, no za mnoge od nas ovaj period može biti i traumatičan ukoliko nismo posve spremni na ljetne temperature. Bez brige: ruke je na čitavom tijelu vjerojatno najlakše oblikovati. Čak ako i ne izgubite kilograme viška, već suptilno učvrščivanje mišića dat će im znatno bolji izgled. Oblikovanje nadlaktica možemo pristupiti na dva načina: jedan uključuje veće težine uz manji broj ponavljanja, a drugi izvodimo s manjom težinom, no većim brojem ponavljanja.
 
arms
Obzirom da nam je cilj utegnuti nadlaktice, odabrat ćemo pristup s manjom težinom i 15 ponavljanja. Youtube kanal XHIT Daily pokazuje nam niz vježbi kojima ćemo postići odlične rezultate. Trenerica koristi mali uteg do kilogram težine, i u samo 12 minuta prikazuje cijeli set vježbi koje savršeno targetiraju naše bicepse, tricepse, prsne, te čak i leđne mišiće. Niz frontalnih, lateralnih i ventralnih vježbi kroz nekoliko će nas tjedana dovesti do impresivnih rezultata.
 
Uz svako vježbanje, a pogotovo uz više temperature, dobro je zapamtiti i ovih nekoliko savjeta:

1. Uz sebe uvijek imajte obilje vode kako ne biste dehidrirali. Pomalo je nespretno piti iz staklene čaše pa se odlučite na bocu, no ako birate plastiku, pripazite da koristite onu koja ne sadrži bisfenol A (BPA), kemijsku supstancu koju pronalazimo u plastici. Iako još ne znamo točno mehanizam njegova djelovanja u ljudskom organizmu, FDA je izrazio zabrinutost za njegovo potencijalno negativno djelovanje na organizam.

2. Sklonite kosu s lica i skinite make up prije vježbanja. Vježbate li s make upom, potencirate upalu na licu i začepljenje pora.
 
arms
3. Ne vježbajte s naočalama. Vježbajući s naočalama, riskirate da ih potrgate zbog klizenja s lica od znoja, odnosno da se pritom i ozlijedite ako radite visokointenzivni kardio. Ukoliko imate problema s dioptrijom, odlučite se na opciju leća. Iako vam je ideja nošenja leća trenutačno možda strana, svatko tko je isprobao leće, više se nije vratio na opciju naočala - a za to postoji i razlog: uopće ih ne osjetite u oku, a vid vam je savršen s njima.

Isprobajte AIR OPTIX™ AQUA kontaktne leće koje dišu od Alcona® koje propuštaju do 5 puta više kisika od tradicionalnih kontaktnih leća. Osjećaj udobnosti s tim lećama traje od jutra do večeri. Naime, AIR OPTIX™ AQUA sadrže jedinstven sistem ovlaživanja koji podmazuje kod dodira s okom te zadržava vlagu svakog dana, tijekom mjesec dana nošenja.
lecePrednost novije generacije mjesečnih leća je u tome da su napravljene od visokokvalitetnih materijala (leće koje dišu) i omogućavaju ugodno dnevno nošenje tijekom mjesec dana, bez osjećaja zamora. Kontaktne leće poput AIR OPTIX™ AQUA omogućavaju vašim očima da dišu, odnosno, osiguravaju dotok kisika do rožnice.
leceOpti-Free Pure Moist otopina za leće vlaži oči i do 16 sati
 
J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 15.05.2015. u 10:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p