VIJESTI

Starimo preko noći!

Istraživanja pokazala da u godini dana možemo izgubiti 35% volumena u obrazima

Mislite da ne možete ostariti preko noći? Najnovija istraživanja tvrde upravo suprotno! Navodno postoji određeni trenutak u našem tijelu kada ono preda bitku protiv starenja. U istraživanju 100 Japanki u dobi između 22 i 55 godina, znanstvenici brenda SK-II otkrili su moć kože da se regenerira lagano opada do 35. godine, da bi nakon nje drastično opala. „U jednom trenutku koža gubi svoju sposobnost da zadrži elastičnost i potrebnu razinu kolagena. Više je ne možete dovoljno hidratizirati zbog UV zračenja, stresa i slobodnih radikala" tvrdi Laura J. Goodman iz P&G Beauty.

Ovu teoriju podržava i plastični kirurg Rajiv Grover, koji je nedavno predstavio rezultate desetogodišnjeg istraživanja na 100 žena koje je proveo u suradnji s Q-Med (tvrtkom koja proizvodi preparate za injekcijsko popunjavanje bora). Dr. Grover je svake godine mjerio visinu obrva, volumen obraza, debljinu čeljusti i udaljenost od nosnice do ruba usana. „Dok neke mjere pokazuju konstantno opadanje, volumen obraza koji je jedan od ključnih pokazatelja mladolikosti, može opasti iznenada. Čak i 35% na godinu!" tvrdi poznati estetski kirurg.

Ipak, većina pacijentica koje su imale takve nagle promjene na licu su ujedno izgubile i na težini, uslijed dijete, bolesti ili stresa. Njegov savjet je da izbjegavate stres, yoyo dijete i pušenje. „Nećete zauvijek izgledati mlado, ali ćete spriječiti da ostarite prije vremena." Groverovi savjeti su zlata vrijedni, ali već je i otprije poznato kako zdrav način života usporava starenje. Ove rezultate uzmite s dozom opreza, jer činjenica je da su naručitelji istraživanja kozmetičke kompanije kojima je na ovaj ili onaj način stalo da nas uvjere kako starimo preko noći, te kako sve bore i borice mogu nestati u istom roku.

Borina Kopčić

Objavljeno: 31.01.2010. u 15:27
Tagovi: starenje, bore, botox

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p