VIJESTI

Starite poput supermodela

Trikovi i savjeti Brooke Shields, Patty Hansen, Yasmin Le Bon i Pauline Porizkova-Ocasek

Često se dogodi da upravo gore navedene žene zasjene i neke mnogo mlađe kolegice. Sve ove žene surađivale su s velikanima mode, snimale reklame koje pamtimo i danas, pojavljivale se na naslovnicama prestižnih časopisa, ali su isto tako, poput mnogih drugih, mogle zaglibiti u porocima i biti zaboravljene. Možda bi bilo pametno poslušati njihove savjete.

Brooke Shields

45-godišnja Brooke snimila je jednu od najlegendarnijih reklama u povijesti- onu u kojoj kaže da ne stoji ništa između nje i njenih Calvinica.

Iako je od te reklame prošlo dosta vremena, Brooke i dalje izgleda super. „Veoma sam ponosna što sam fit i snažna u ovim godinama. Volim vježbati spin vježbe i jogu nekoliko puta tjedno, godinama plešem na Broadwayu pa su mi mišići stalno u formi." objašnjava Brooke i dodaje kako osim vježbanja treba paziti na sebe:

„Kad pijem mnogo alkohola, ne spavam dobro i ne jedem kako treba izgledam deset godina starije. Nikad nisam pušila, jer sam vidjela kako izgleda kad zaglibite u tome. Najbolji način da ostanete mladi je da brinete o sebi."


Brooke ističe i kako je važno zadržati otvoren um i stav prema promjenama: „Za deset godina me opet pitajte što mislim o estetskoj kirurgiji. Ako mi oči i brada počnu padati, tko zna, možda i potražim pomoć. Jednom sam išla na popunjavanje bora oko očiju i osjećala se klaustrofobično jer ih nakon zahvata uopće nisam mogla micati. Možda mi jednom ponovno dosade, mada sam vidjela ljude koji su naučili živjeti s njima."

Paulina Porzikova Ocasek

Paulina je bila jedan od modela koji je otvorio vrata djevojkama siz Istočnog bloka. Silom prilika se našla u Švedskoj kao izbjeglica, tamo su je primijetili agenti, a ostalo je povijest. Danas, u dobi od 46 godina, Paulina izgleda poprilično dobro i kaže da su za sve zaslužni seks, šminka i zaštita kože.

„Nakon 27. godine sam počela koristiti SPF zaštitu. Ovo što vidite je moje lice, nema botoxa, nema fillera. Kad se usporedim sa ženama koje nisu pazile na zaštitu, vidim kako one izgledaju starije i umornije. Međutim, nitko mi nije rekao da trebam mazati i dekolte, pa je danas razlika između kože lica i dekoltea očita!" objasnila je. Dakle, kremu u ruke i namažite se cijeli!

Drugi savjet je da koristite što manje make upa. Paulina je prije obožavala intenzivan smokey na očima, ali danas se drži minimalističkog pristupa kada je u pitanju šminkanje. Isti pristup ne vrijedi za seks: „Ako vodite ljubav, sigurno ste sretni. S pumpanjem endorfina nakon seksa, tko ne bi izgledao dobro?"

Patti Hansen

Patti je svojedobno živjela divlje, izlazila s Roling Stonesima i jela junk food. Kaže kako danas njen život izgleda drugačije: „U dvadesetima sam jela hamburgere i pizzu, a tek s 40 godina sam se počela brinuti o zdravlju. Ne jedem mnogo mesa, ali uživam u povrću. Ponekad ujutro popijem proteinski shake, jer mi se nakon trčanja malo vrti ako nisam ništa pojela."


Patti kaže kako ne treba pretjerivati s kozmetičkim proizvodima, a pošto s 55 izgleda sjajno držimo je za riječ: „Vidim svoje kćeri koje s 20 godina koriste sve proizvode na tržištu. Kod mene je mnogo jednostavnije, koristim ono što mi je dermatolog preporuči i losion za tijelo s efektom učvršćivanja."

Yasmin Le Bon

Ikona britanske modelling scene i s 46 godina izgleda fenomenalno i ne bi imali problema s gledanjem nje na naslovnicama. Njeni trikovi uključuju bojanje kose, tjelovježbu i promjene.

„Kad sam rodila prvu kći imala sam 24 godine i hrpu sijedih već drugi da nakon poroda. Bojam kosu i koristim posebna sredstva za sjaj koja ne dozvoljavaju sivilu da probije." kaže Yasmin. Ako spadate u skupinu ljudi kojima brzo dosadi svaki oblik fizičke aktivnosti, savjetuje da poput nje, stalno mijenjate vrstu treninga.  Promjene su ključne i u drugim stvarima da bi se osjećali dobro:

„Promjena vas malo uzdrma. Ja sam ošišala kosu i obojala u plavo, izblijedila sam obrve. Ako se pogledate na drugačiji način, gledat ćete i svijet drugačije nego dotad."

B.K.

foto: Allure, Models.com

Objavljeno: 15.03.2011. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p