VIJESTI

Sve o depilaciji

Kako ukloniti dlačice i kojim sredstvima?

Uklanjanje dlačica je jedan od najiritantnijih kozmetičkih tretmana. Za razliku od mirišljavih maski za lice, kremica i pilinga, depilacija za sobom ostavlja urasle dlačice, ranice i crvenilo. Kako se depilirati, što učiniti prije, a što nakon depilacije? Prije depilacije obvezno napravite piling dijela tijela koji želite depilirati. Na taj način ćete ukloniti mrtve stanice kože i „izvući" pokoju uraslu dlačicu na površinu. Piling je i inače bitan za sprečavanje uraslih dlačica.


Britvica

Najpopularnija metoda depilacije je brza i jeftina, ali ne i učinkovita, jer već nakon 2-3 dana imate kaktuse na nogama. Idealno mjesto za depilaciju britvicom su pazusi, jer rijetko koja žena ima dovoljno visok prag boli da trpi epilator ili vosak na osjetljivoj koži ispod ruke. Uvijek imajte oštru britvicu za žene (npr. Venus Embrace s pet žileta) i pjenu za brijanje (npr. Gillette Satin gel za osjetljivu kožu). Ponestane li vam gela, za prvu ruku će poslužiti i malo regeneratora. Ako brijete i noge ili bikini zonu, posebnu pažnju posvetite gležnjevima, koljenima i preponama jer su tamo posjekotine najčešće.


Kreme i pjene

Učinak krema i pjena (npr. Veet) za odstranjivanje dlačica je nešto dulji nego britvice i traje nekih 4 dana ovisno o jačini dlake. Idealne su za noge, dok intimnu zonu mogu nadražiti, pa budite oprezne. Mana ovih sredstava je što se lako može dogoditi da promašite dlačicu ili da ih krema ne skine detaljno. Tada je najbolje preostale dlačice počupati pincetom.


Epilator
Popularno zvan „kombajn", epilator pruža prilično dobre rezultate za malo pretrpljene boli- čak četiri tjedna možete biti mirne. Epilator (npr. Silk Epil Expressive od Brauna) uvijek držite okomito na kožu, inače će dlaka puknuti i urasti. Hladni oblozi prije depilacije smanjuju bol, a izbjegavajte čupanje nakon tuširanja, jer je tada koža preosjetljiva. Malo baby pudera prije depilacije upiti će sav znoj koji može uzrokovati eventualno zapinjanje epilatora.


Vosak, šećerna pasta i čokolada

Od tri navedene metode, samo vosak možete isprobati kod kuće. Pustite da dlake malo narastu, ugrijte traku rukama (ili fenom, brže je), zalijepite i povucite. nemojte traku povlačiti prema gore nego uz nogu. Ako niste sigurni da sami imate hrabrosti povući traku otiđite kozmetičarki koja će vam obaviti depilaciju nogu i bikini zone za cca 200 kuna. Šećerna pasta idealna je za osobe sklone upalama, urastanju dlačica i s osjetljivom kožom, a tretman čokoladom za osobe s čvrstim dlakama.


Nakon depilacije obvezno namažite kremu ili losion s aloe verom (npr. Čupko Aloe Vera Gel), a bikini zonu je dobro namazati i kremom koja sadrži cink (obično su to baby kreme, koje su jeftine i učinkovite). Ako vam uraste dlačica izbjegavajte „kopanje" iglom po njoj. Pričekajte, možda izađe sama, a u najgorem slučaju otiđite kozmetičarki koja će ju stručno izvući bez ostavljanja ožiljaka.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 29.06.2009. u 21:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p