VIJESTI

Znate li zašto je današnji dan važan u beauty kalendaru?

Današnji datum trebale bi znati sve trendseterice
Ruz
N
acionalni dan ruževa obilježava se u cijelom svijetu. To znači da je danas dan BAŠ za svaku ženu. Stoga i ne čudi što je kao takav, dobio  i vlastiti hešteg #nationallipstickday. 

Sigurna sam da na svijetu ne postoji žena koja ne posjeduje barem jedan ruž, minimalno upola onoliko koliko sam sigurna i da ima žena koje ih imaju nekoliko desetaka. A kako i ne bi kada su jednostavno preslatki mamci i neizostavan dodatak svakoj kozmetičkoj torbici. Koliko vam se samo puta dogodilo da ste otišle kupiti "neku" sitnicu, a doma se vratile s ružem koji toga dana ni u ludilu nije bio na shopping listi?! Aliiii, što ste trebale učiniti kada baš takvu nijansu još nemate?! Ruževi nas magnetizirano privlače. Hipnotiziraju nas svojim nijansama, pakiranjima, teksturom. I tako je to, vjerovale ili ne drage moje, već više od pet tisuća godina. Naime, toliko daleko u prošlost idu zapisani tragovi od kada se ruž počeo koristiti za ukrašavanje lica, uglavnom za usne i oči. Kleopatra je koristila crvenu boju na usnama koju su njezini podanici dobivali iz pojedine vrste kukaca. Drevni su Egipćani pak nosili ruž kako bi pokazali društveni status. U Australiji su Aboridžanke ukrašavale svoje usne tijekom obreda. U 16. stoljeću ruž postaje izrazito popularan u Engleskoj. U vrijeme kraljice Elizabete I. svijetlo crvene usne u kombinaciji s aristokratskom puti postaju pravi hit. I borio se ruž tijekom stoljeća jer mnoge su kontroverze svako malo isplivale na površinu koje su poput sante leda pokušale potopiti brod na kojemu je kroz vrijeme plovio ovaj ultimativni proizvod bez kojega danas ne možemo zamisliti svakodnevicu. Čak je i britanski parlament 1770. godine zabranio prodaju ruževa, nazvavši ga đavoljim proizvodom kojega koriste vještice i koji ljudima razvrgava brak. A onda je neustrašiva Sarah Bernhardt pak napravila „skandal“ koristeći lip rouge  u javnosti. Kraljica Victoria je žene, koje su koristile ruž, prozvala nepristojnima, dok je pak Winston Churchill smatrao da je to izvrstan poticaj za podizanje morala tijekom Drugog svjetskog rata. Neki mediji čak prenose da je i sam George Washington navodno, nosio ruževe. Iz kojih pak razloga, samo on to zna.

Ruz  
I da, odmalena smo, gledajući mame kako se dotjeruju, jedva čekale kada će doći dan da ruž možemo i same, ponosno nositi. I eto, danas nijanse odabiremo prema raspoloženju ili pak prema bojama koje nas okružuju u prirodi. Ponekad i u skladu s trendovima ili jednostavno, u skladu s energijom kojom zračimo. I dok smo kao malene hodale „musave“, zbog nespretnih pokušaja ocrtavanja SAMO ruba usana, danas ga vješto nanosimo, u vožnji automobila "škicajući" se u retrovizor ili ponekad čak i bez zrcala. Zašto ne? Danas smo velike i spretnih smo ruku, baš poput pravih make up umjetnica. I zato, danas je vaš dan! Za svaku onu malenu djevojčicu koja još uvijek "čuči" duboko u vama i nestrpljivo čeka svoj sljedeći beauty trenutak. Stoga, na vama je drage moje da odaberete kako ćete današnji dan proslaviti. Štogod odlučile i štogod odabrale, dobro ste učinile. Imam samo jednu molbicu. Ne zaboravite odabrati svoju omiljenu nijansu ruža. Nanesite ju na usne i nasmijte se, od uha do uha jer zapamtite, najljepši ukras koji žena može nositi jest upravo - osmijeh. Sretan vam #nationallipstickday. Kissy, kissy!

Ruz


Foto: Instagram

Objavljeno: 29.07.2017. u 12:35

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p