VIJESTI

'Svemogućim' ružem protiv Trumpa

Ovo je dokaz da ruž zaista može čuda
Trump
Američki kozmetički brend Lipslut novcem od prodaje svojih ruževa pomoći će žrtvama Charlottesvillea. Na ovaj način žele podići glas i uzviknuti glasno "STOP" nasilju i rasizmu.

Sam brend nastao je kao svojevrstan bunt i protestna nota studentice Katie Sones protiv politike američkog predsjednika Donalda Trumpa. Sones je na ovu ideju došla želeći podići svijest o uzroku ovog nemilog događaja koji je utjecao na živote mnogih. Podsjetimo, u Charlottesvilleu se dogodio incident kada su na tisuće ekstremnih desničara, koji su prosvjedovali u tamošnjem parku uzvikujući rasističke parole i držeći štapove, baklje i štitove, nasrnuli protuprosvjednici. Sones se nada da će ovim javnim izražavanjem zabrinutosti, zajednica Lipslut inspirirati druge brendove da učine isto.
"Uvijek me smetalo, osobito u vrijeme kada je naš politički sustav toliko disfunkcionalan, to što tvrtke rijetko govore protiv društvenih problema, unatoč tome što imaju veliki utjecaj u našem društvu. Ne vjerujem da strah od gubitka kupaca smije biti izgovor za zanemarivanje ljudskih prava.", rekla je Sones.

Zarada od prodaje ruževa donirat će se različitim organizacijama, uključujući zdravstvene organizacije kao i fondove za pomoć obiteljima žrtava. F*uck Trump ružičasti tekući ruž za usne dostupan je na web stranici Lipslut po cijeni od 19,95 američkih dolara. Sjajan je ovo potez koji dokazuje da stil i aktivizam itekako idu, ruku pod ruku!

Trump

Ma.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.08.2017. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p