VIJESTI

Top savjeti za tamnokose djevojke prije posvjetljivanja kose

Bi li van pristajala svjetlija kosa? Provjerite prije bojanja!
eva 
Većina djevojaka koje imaju tamnu kosu barem je jednom u životu pomislila kako bi svoju prirodnu boju željele posvijetliti. Proljeće i nadolazeće ljeto idealni su dio godine za ovakve eksperimente jer ljeto i zlaćani tonovi u koži odlično podnose dodavanje toplih tonova kosi. Donosimo vam top savjete kako svoju kosu možete diskretno posvijetliti za ljeto.

Bi li van pristajala svjetlija kosa?
Postoji mit da će nam svjetlija kosa pristajati samo ako smo u djetinjstvu imali svijetlu kosu, no to naravno nije istina. Ono što je ipak je činjenica da s drastično svjetlijom kosom (npr. ako se bojamo iz tamnosmeđe u plavu nijansu) vjerojatno nećemo izgledati kao prirodna plavuša - što i dalje ne znači da nećemo izgledati dobro kao plavuša.

Svi možemo ići na svjetlije nijanse - samo je pitanje kakvog tona. Kao plavuše, najprirodnije će izgledati svjetlopute djevojke s plavim ili zelenim očima, no bitan je i ton kože: ukoliko imate ružičaste tonove u koži, izgledat ćete najbolje s pepeljasto plavom kosom, dok će topli tonovi u kosi izgledati izvrsno na djevojkama toplog tona. Stoji li vam bolje srebrni ili zlatni nakit? Ako izgledate sjajno sa srebrnim nakitom, odnosno ako su vam žile na zapešću plavičaste, u koži imate hladne - ružičaste tonove. Ako izgledate savršeno sa zlatnim nakitom, dok su vam žile na zapešću pod danjim svjetlom zelenkaste, toplog ste tona.
 
hair
Prilikom razmatranja posvjetljivanja kose na pojedinom klijentu, celebrity stilist kose, ambassador brenda L'Oréal Professionnel i suvlasnik frizerskog salona Ted Gibson u New Yorku, Jason Backe, uvijek gleda boju očiju i ton kože. Zelene oči jako vole zlatne tonove, pogotovo ako je koža pritom blago preplanula, dok ružičasti tonovi kože trebaju u kosi preferirati neutralne, bež tonove plave boje. Plave oči se također trebaju držati hladnijih tonova, dok smeđe oči odlično izgledaju uz zlatne nijanse u kosi.

“Ako ste u dvojbi, uvijek se držite hladnih nijansi tamne i svijetle kose”
, poručio je Jason.
 
hair
Trebate se zapitati i možete li održavati svoju novu svjetliju kosu. Imate li dovoljno novaca, vremena i volje mjesečno se bojati? Ako je vaš odgovor negativan, zaboravite na bojenje cijele kose i radije se odlučite za opciju ombre, sombre i drugih metoda integracije plavičastih pramenova  koje će vašu kosu posvijetliti i dati joj dimenziju, no bez obveze regularnih posjeta frizeru.

Zapitate se i u kakvom je stanju vaša kosa: je li dovoljno zdrava i neoštećena da podnese bojanje? Prilikom svakog bojanja, dolazi do razaranja kutikule kemijskim sredstvima za posvjetljivanje, odnosno izvlačenje pigmenta iz kose, te promjena boje nikako neće dobro izgledati na kosi koja je  već inicijalno uništena.
 
evaKosa Eve Green izgleda puno bolje s minimalnim promjenama svjetline u zadnjoj trećini dužine kose.
 
Kosu ne moramo posvijetliti do platinasto plave nijanse da bismo postigli sjajan efekt u kosi za proljeće i istaknuli ono najbolje u našoj koloritu.

“Na primjeru Eve, vidimo da se plavi ton manifestira vrlo prirodno, nema snažnih i jako vidljivih svjetlijih poteza”, izjavio je Jason.

J. S.
Foto: L’oreal Professionel, Pinterest

Objavljeno: 17.05.2015. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p