VIJESTI

Trash ili trend: pola-pola kosa

Kosa samo za najodvažnije
hair 
Zaboravite na rainbow kosu (kosu boje duge), vrijeme je za pola-pola kosu! No, jesmo li baš svi spremni na ovaj novi beauty trend? Ako je suditi po miješanim kritikama ovog trenda, izgleda da neće samo kosa biti podijeljena kad je kombiniranje kontrastnih boja na glavi u pitanju.

Prije dva tjedna pisali smo o granny kosi, a sada je Instagram preuzeo novi beauty izričaj. Kosa je ovog puta podijeljena točno po polovici glave, i zatim su polovice obojane u dvije komplementarne ili, za one hrabrije - dvije kontrastne boje. I dok tzv. rainbow kosa kombinira više boja koje trebaju imitirati spektar duginih boja, i na pola-pola kosi imamo primjer veselog šarenila, ali na više Cruella de Vil način.
 
hair
Chic ili ne? I mi smo podijeljenog mišljenja. Ako se odlučite svoju kosu obojati u ovaj novi moderni stil, trebate znati da ga u principu nije teško postići, čak i u kućnoj radinosti. Uz malu asistenciju drugog para očiju, kosu je potrebno jednostavno podijeliti dužinom glave po pola i pripaziti da boje ne dođu u kontakt. Posao zahtijeva preciznost, no ne i vještinu, a garantira okretanje glava na ulici.
 
hair
Miješanje izražajnih i neobičnih boja na kosi trend je koji svoje korijene vuče iz buntovništva punk kulture što je lako povezati i s trendom razderanih traperica koji danas također rado nose trendseteri. Ovo zamagljivanje granica alternativne i mainstream kulture u modnom i beauty smislu, kao i oživljavanje mode proteklih dekada, uobičajena je pojava u proteklih nekoliko godina.
 
hair
No, trebamo li je pozdraviti? Nešto što je svojevremeno bilo odraz ili simbol otpora mainstream kulturi, danas se nosi tek kao još jedan trend. Je li pola-pola kosa zajedno s razderanim trapericama postala konačni dokaz potpunog pretapanja alternativnih i mainstream kultura, odnosno jesmo li svi danas tek konzumenti jedne masovne kulture koja funkcionira na principu masovnog tržišta? S druge strane, pola-pola kosa i razderane traperice dokaz su onoga što vjerojatno već znamo: modni izraz se više - manje uvijek reciklira.
 
hair
Digresiju na stranu, činjenica je da se pola-pola, kao niti granny ili rainbow kosa, vjerojatno neće udomaćiti na glavama većine djevojaka. Možda djevojke koje je nose i jesu svojevrsne moderne buntovnice? U svakom slučaju, mi ih pohvaljujemo na odvažnosti i pomicanju granica klasične ljepote.

Jelena Skendžić
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.05.2015. u 12:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p