VIJESTI

Trash ili trend: spravice za povećanje usana

Vakuumom do privremeno većih usana
lips 
Unazad nekoliko godina, razni webshopovi, ali i fizički dućani, počeli su prodavati plastične i gumene spravice namijenjene privremenom mehaničkom povećanju usana. Postojanje ovakvih spravica na području potražnje i ponude nije neobično ako u obzir uzmemo trendove u ljepoti posljednjih godina, pa čak i desetljeća: pune i sočne usne uvijek su poželjni akcent svakoga lica.

Doista, gotovo nikada nećete čuti od osobe s punim usnama kako bi rado imala tanje, manje zamamne usne, dok je obrnuti scenarij vrlo izgledan. Društveno smo kondicionirani da pune usne smatramo simbolom ljepote, ženstvenosti, pa čak i mladosti, dok tanke usne obično nepravedno povezujemo s manje atraktivnim, starijim ili ozbiljnijim izgledom lica. Koliko je opsesija da imamo pune i senzualne usne uzela maha, vjerojatno najbolje svjedoči činjenica da su precrtane usne Kylie Jenner postale svojevrsni beauty trend i neizbježno obilježje današnje moderne djevojke koja nije prirodno obdarena punim usnama.
 
lips
Poliklinike koje prakticiraju stavljanje filera djevojkama i ženama u usne cvjetaju jer je potražnja za sočnijim usnama sve veća, no i zato što je punjenje usana postalo toliko brzo i jednostavno da novi izgled doslovno možete postići u onoliko minuta koliko vam treba i da se spremite odšetati po kruh i mlijeko u obližnji kvartovski dućan. S malo korektora, nakon stavljanja filera u usne možete odmah otići na kavu, sastanak ili čak izlazak - pod uvjetom da imate dovoljno novaca za održavanje kompleksa tankih usana.
 
lips
Za sve one koji nemaju novaca, ili se panično boje igle, proizvođači kozmetičkih gadgeta iznašli su novi način povećanja koji je ipak manjkav ondje gdje punjači nisu: efekt je izrazito kratkotrajan, a s time i prilično uzaludan. No, žene ne bi bile žene da ne isprobaju baš svaki novitet na tržištu koji obećava nevjerojatne i nikad prije viđene rezultate, pa tako i spravice za povećanje usana imaju svoju ciljanu publiku. Nerijetko proizvođači ovakvih spravica kao argument za korištenje navode činjenicu da se ovdje radi o posve sigurnom i prirodnom proizvodu, aludirajući na sve one proizvode poput lip plumpera koji na kemijskoj razini, odnosno iritacijom, izazivaju vizualno povećanje usana.

Martina Lolić, prošlogodišnja najbolja beauty blogerica na području Hrvatske i autorice bloga Dear Skin, s nama je podlijela svoje iskustvo korištenja spravice za povećanje usana koju joj je na testiranje poslao jedan kozmetički brand:

“Što se tiče korištenja, moram priznati da mi je trebalo malo vježbe da ju naučim koristiti. Naime, potrebno je pravilno namjestiti spravicu na usnice i povući zrak kako bi se stvorio vakuum. Prilikom korištenja nisam osjetila nikakvu nelagodu, trnce ili podljeve osim laganog isušivanja usana što nije takav problem jer ionako nakon korištenja ide nezaobilazan balzam ili sjajilo za usnice. Što se tiče trajanja efekta, vrlo je individualan. Primjerice, kod mene učinak traje više od 30 minuta dok kod nekih drugih žena traje kraće ili duže”, podijelila je s nama Martina.
 
lipsSpravice za povećanje usana
 
Ono što stvara efekt privremeno povećanih usana je mehanizam vakuuma koji navlači vaše usnice, no ono što se zapravo vrlo lako može dogoditi kod pretjeranog korištenja spravice je podljev krvi koje će vaše ionako lijepe usne obojati u nelijepu plavičastu nijansu na nekoliko dana. To se, naravno, i ne mora dogoditi, niti će se nužno dogoditi svima, no kod pojedinaca koji žele prakticirati ovakav način povećanja usana, a koji lako dobivaju masnice na koži - ovo je rizik koji ćete morati prihvatiti. Ako je suditi po načinu na koji su ove spravice postale popularne praktički preko noći, mnogo je žena diljem svijeta spremno poduzeti ovaj rizik.

“Ne znam koliko sam kompetentna komentirati ovaj tip proizvoda jer moram napomenuti da ja imam prirodno pune i velike usnice pa sukladno tome, nikad ne bih kupila takvu spravicu jer mi realno ne treba. Ne znam kako bih razmišljala da imam tanke usnice, ali poznavajući sebe sigurno bih je kupila jer znam kako padam na neke druge spravice i proizvode koji obećavaju instant pozitivni efekt na nekim mojim drugim nedostacima, npr. steznici za trbuh i guzu, kreme koje instant zatežu podočnjake i bore, umjetne trepavice i lažni fiberi za kosu”, iskreno je zaključila Martina.
 
lips
Radi li se, dakle, ovdje o još jednom proizvodu koji po relativno dostupnoj cijeni ipak prodaje maglu ili o sjajnom dodatku svakoj kozmetičkoj torbici, prosudite sami. Nama je ovaj proizvod ipak pomalo nepotreban, pa i smiješan za korištenje. Uostalom, nijedne pune usne nisu onoliko seksipilne i atraktivne koliko to može biti dama puna samopouzdanja koja u ogledalu sve svoje facijalne karakteristike vidi kao najljepše na svijetu.

Jelena Skendžić
Foto: Pinterest

Objavljeno: 16.04.2015. u 16:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p