VIJESTI

Trash ili trend: visoki ombre

Visoki ombre izgleda bolje no ikada prije
beyonce 
Trend ombre kose zavladao je svijetom prije dvije godine, a nedugo nakon njega na glavama mnogih trendseterica pojavio se i visoki ombre. O čemu se radi? Korijen kose tamniji je od ostatka koji se gradijentno posvjetljuje prema vrhovima. Loše urađen, visoki ombre je rizičan jer vrlo lako može izgledati kao izrast kojeg ste mjesecima zanemarili.

Dok klasična tehnika ombre bojanja uključuje posvjetljivanje ili potamnjivanje samih vrhova kose, kod visokog ombrea kontrastnom bojom je tretirana veća površina kose, dok korijen kose u principu treba izgledati kao prirodna boja - iako to ona ne mora nužno biti. Ovakav način bojanja kose nije nikakva novost. Prisjetimo se, visoki ombre su na kosi svojevremeno nosile poznate pjevačice Ciara i Beyonce, kao i mnogi drugi celebrityji, a koliko je ovakva frizura na njima izgledala uspješno - prosudite sami.
 
ombre
Ciara 
 
Nedavno je klasični visoki ombre moderniziran suptilinijim pristupom bojenju kose. Korijen je i dalje vidljivo tamniji, no prijelaz boje iz tamnog u svijetlo je izveden tehnički diskretnije, i u posvijetljenom dijelu kose boja nije uniformno plava nego prošarana svijetlijim pramenovima korištenjem balayage tehnike. Izgleda da kombinacija ombre i balayage tehnike funkcionira bolje od čistog ombrea kakvog je još 2012. pokazala lijepa Ciara jer danas moderna tehnika postizanja visokog ombrea funkcionira savršeno.
 
khloeKhloe Kardashian
Visoki ombre izgleda sjajno na reality zvijezdi Khloe Kardashian koja već neko vrijeme nosi kosu boji ovom tehnikom, a relativno nedavno su i poznata srpska modna blogerica Zorana Jovanović, kao i američka Youtube zvijezda Dulce Candy, svoju dugu kosu obojale u visoki ombre.
 
dulce
  Dulce Candy
 
kosa  Zorana Jovanović
 
Ako se odlučite na radikalni zaokret u svojoj boji kose, trebate znati da ova kosa nije najzahtjevnija za održavnje, no pogrešan odabir frizera koji nije iskusan u izvođenju visokog ombrea mogao bi biti koban. Sa svojim frizerom obavezno iskomunicirajte potrebu da vam boja na kraju ne liči na izrast, odnosno da gradijent bude profinjenije napravljen nego u Ciarinom slučaju. U protivnom biste nakon po izlasku iz frizerskog salona mogli izgledati kao da ga niste posjetili mjesecima.
 
Pogledajte kako dobiti kosu poput Khloe Kardashian.
 
 
Jelena Skendžić
Foto: Instagram, Getty Images
Objavljeno: 12.02.2015. u 15:09
Tagovi: Kosa, Trend, ombre

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p