VIJESTI

Trend ili trash: granny kosa

Sijeda kosa kao trend na Instagramu
hair

A
ko ste vjerni pratitelj društvenih mreža, a pogotovo Instagrama, zasigurno vam nije promaknuo trend sijede ili srebrne kose koji se javio kao beauty reakcija na modni granny chic izričaj. Nikada prije nije bilo ovako moderno ponosno nositi sijedu kosu, no neobičan detalj u ovoj priči nije činjenica da sijedu kosu nose žene u zlatnim godinama već mlade djevojke.


Prije nekoliko godina, bilo je nezamislivo obojati kosu u sijedu nijansu, i ova se nijansa povezivala samo s gospođama koje iz nekog razloga odbijaju skrivati svoje godine iza kutija boje za kosu. Kad je Kelly Osbourne 2012. obojala kosu u sivo, bio je to velik šok za sve promatrače novonastalog beauty trenda, a od tada do danas, ovaj su trend objeručke prihvatile i druge zvijezde poput Lady Gage, Nicole Ritchie i naravno - Rihanne.
 
hair
Međutim, svi koji se razumiju u ovaj proces bojanja i održavanja ove boje kose, savjetuju oprez. Naime, ovu je boju izuzetno teško postići i jednako teško uspješno održavati. Da bismo došli do srebrne ili sijede nijanse, potrebno je imati platinastu bazu koju je ionako teško postići na kosama koje su srednje, a kamoli tamno smeđe. Kosa vam za postizanje pravog srebrnog efeta ne smije u sebi imati narančaste niti crvenkaste tonove koji prirodno postoje u smeđoj kosi. Kao rezultat ove avanture mogli biste završiti s vrlo oštećenom kosom, a jednom kad oštetite kosu do ove mjere, povratka nema.
 
hair 
hair
Stilistica Željka Molnar nedavno je promijenila svoju dosadašnju frizuru i odlučila se na opciju sive kose, a ovako je prokomentirala svoju promjenu:

“Kako stalno eksperimentiram s kosom i dosad sam promijenila razne boje, a crvena mi je lagano dosadila, tražila sam nešto novo, neisprobano, a da mi paše na svaku odjevnu kombinaciju. Po glavi mi se motala siva, ali nisam htjela jako uništiti kosu pa sam se posavjetovala sa Ivanom Klaićem iz Ruža Essentialsa, i on mi je predložio crno sivi sombre. Proces je trajao nekoliko sati s obzirom da mi je većinu kose trebalo dovesti iz tamno crvene do platinaste plave, ali vrijedilo je svake minute sjedenja. Novoj boji kose dodala sam i novu dužinu i ošišala se na dugi bob. Kosu njegujem Kerastase proizvodima i kokosovim uljem”, poručila je Željka.
 hair
Željka Molnar 
 
Priznajemo, granny kosa djevojkama na slici stoji fenomenalno, no imajte na umu da ova boja kose najčeše ide odlično uz specifičan look i stil koji ove djevojka odlično nose. Istom analogijom, bitno je znati da će sijeda kosa nekima od nas stajati vrlo loše - ako ste izrazito tople i maslinaste puti, sijeda bi kosa na vama mogla djelovati prilično neuredno u kontrastu s vašim prirodnim koloritom.
  
hair 
Baš zato što se radi o trendu koji vjerojatno neće trajati vječno, a možda čak niti do sljedeće sezone, dobro se upitajte želite li svoju kosu potencijalno uništiti do te mjere da je morate drastično skratiti. Ako vas ipak zanima koja dodatna informacija o bojanju u ovu nijansu, pogledajte video koji je poznata beauty youtuberica Samantha s kanala Batalash Beauty snimila sa svojom frizerkom na ovu temu.
 
 
Jelena Skendžić
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.05.2015. u 09:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p