VIJESTI

Trend ili trash: Instagram obrve

Debele i vrlo definirane obrve dominiraju moderno našminkanim licem
blanka 
Ako niste vjerni pratitelj instagramske beauty scene, možda će vam pojam Instagram obrva zvučati vrlo nepoznato, no u osnovi, radi se o obrvama koje su iscrtane i popunjene na specifičan način. Ovaj trend zaludio je mnoge cure diljem svijeta, i gotovo preko noći doživio instantnu općeprihvaćenost među ljubiteljicama kozmetike, no nisu svi fanovi ovakvog izgleda obrva.

Sigurno već znate, no nije naodmet ponoviti da bi obrve trebale uokviravati naše lice i dati definiciju čitavom looku. Izgled tankih, prepočupanih obrva ne nosi se više na licima mlađih generacija, a prije nekoliko godina trend vrlo debelih, dječačkih obrva zaludio je svijet. Kao logičan nastavak trenda debelih obrva, nastale su instagramske obrve koje se odlikuju istaknutom iscrtanošću, gradijentnim prijelazom koji je svjetliji pri korijenu obrve - i vrlo definiranim lukom i repom.
 
eyebrows
Što misle o ovome trendu prokomentirali su i vizažisti. Internacionalno poznati vizažist i poznati Youtube savjetnik za kozmetičke teme, Wayne Goss, nedavno je snimio kontraverzni video u kojem poziva djevojke da svoje obrve ne iscrtavaju na ovaj način.

“Zamislite da kupite najljepšu sliku, i onda je stavite u najtamniji, najdeblji, najružniji okvir koji ste ikada vidjeli - to se događa kad pretjerate s iscrtavanjem obrva”
, poručio je Wayne Goss.
 
eyebrows
Ovaj način iscrtavanja obrva dolazi od drag queen make upa u kojem je sve namjerno pretjerano i dramatično, i premda je drag oblik umjetnosti i performansa, Goss smatra da ovakva tehnika šminkanja obrva nije nužno primjenjiva na svakome i svakodnevno, odnosno da rijetko kad na djevojkama izgleda uistinu dobro.

“Pomislite na nekog poznatog make up artista ili celebrity vizažista, nekoga kome se divite - Francoisa Narsa, Lauru Mercier, Charlotte Tilburry, Mary Greenwell - nikada niste vidjeli da oni na nekoga iscrtaju takve obrve. Za to postoji razlog”, smatra Goss.
 
eyebrows
S druge strane, hrvatska vizažistica Blanka Bare voli izgled instagramskih obrva i često ih i sama nosi.

“Ne mogu točno reći je li ovo trend ili trash jer svaki trend vrlo lako prerasta u trash ako je loše ili pretjerano napravljen. Ovisna sam o Instagramu i svakodnevno gledam te slavne Instagram obrve na fotografijama i sama ponekad graničim sa takvim naglašavanjem obrva, ali ih u svojoj okolini još nisam vidjela. Čini mi se kako Hrvatice još nisu podlegle tom trendu, ali ne bi imala apsolutno ništa protiv kada bi tako ‘isklesane’ obrve postale popularne na ovim prostorima”
, izjavila je Blanka.
 
blankaBlanka Bare
 
I vizažistica Petra Sušanj ima svoj stav o instagramskim obrvama, no njezino mišljenje je, suprotno Blankinom, prilično suzdržano i manje oduševljeno ovim trendom.

“Instagramske obrve su trenutačno svakako trend, što apsolutno ne znači da u isto vrijeme nisu i trash. Osobno mi se ne sviđaju jer smatram da ostavljaju previše umjetan dojam, kao da ste ih izrezali iz kolaža i nalijepili, i svakako preferiram obrve naglasiti na prirodniji način u skladu s individualnim crtama lica. Bih li ih radila na svojim klijentima? Možda, ukoliko procijenim da su u skladu s nečijom osobnosti, i ako klijent baš nikako ne odustaje od njih, ali bih onda svakako prilagodila ostali make up”, izjavila je Petra.
 
petraPetra Sušanj
 
Sviđale vam se ili ne, instagramske obrve nedvojbeno su moderne i rado nošene na licima mnogih trendseterica. Ukoliko s njima pretjerate, riskirate da u najboljem slučaju izgledate kao da ste se teleportirali iz kakvog njujorškog drag queen noćnog kluba no, kako i sam Wayne Goss kaže, ako ste tako htjeli izgledati, odlično za vas. U suprotnom, mi preferiramo prirodniji i suptilniji izgled obrva koje će licu dati dobru definiciju bez da njime potpuno dominiraju. Što vi mislite o Instagram obrvama: trend ili trash?
 
Cijeli video Waynea Gossa pogledajte ovdje:
 

Jelena Skendžić
Foto: Blanka Bare, Petra Sušanj, Instagram
Objavljeno: 06.03.2015. u 14:49
Tagovi: beauty, beauty trend

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p