VIJESTI

Večernja rutina poznate beauty blogerice

Ovako se svake večeri sprema prelijepa Pale Canvas
pale canvas
 
Mirna Petrović je autorica bloga Pale Canvas i njezini su radovi na blogu pravo malo umjetničko djelo. Ima 25 godina, završava slikarstvo na Umjetničkoj akademiji i, kako kaže, zanima je sve vezano za umjetnost. Jedan dio toga obuhvaća i umjetnost slikanja na licu, odnosno make upa, u čemu je Mirna nevjerojatno vješta. No, kako upravo njegovana i zdrava koža čini idealno platno za make up, nas je zanimalo na koji način prekrasna Mirna njeguje svoju kožu. Pročitajte koje točno proizvode lijepa blogerica koristi i zašto su joj upravo oni trenutačni favoriti.
  
Imam normalan tip kože koji, ovisno o godišnjem dobu naginje ka masnom, no zimi, ukoliko ne vodim računa o hidrataciji iznutra i izvana, mogu se pojaviti dehidrirani dijelovi. Najveći neprijatelj moje kože su – moji prsti, no trenutno dobro prilagođenom njegom i apstiniranjem od prevelikog približavanja ogledalu, ten držim pod kontrolom većinu vremena.
   
pale canvas 
Budući da uvijek velikim dijelom koristim vodootporni makeup, korištenje uljnog odrstanjivača nezaobilazan je korak. Mixa Optimal Tolerance dvofazni odstranjivač, nakon mnogo isprobanih, pokazao se najučinkovitijim. U kratkom vremenu otapa makeup, ne iritira i ne ostavlja onaj osjećaj da sam oči nauljila iznutra i izvana. Vrlo često, ukoliko je bio teži makeup ili facepaint u pitanju, kako ne bih potrošila desetke blazinica, iskoristim vlažnu baby maramicu kao jednu veliku “blazinicu“ koji natopim u uljnom odstranjivaču.
 
Nakon što je već dio make upa uklonjen, lice prebrišem Garnier micelarnom otopinom koja učinkovito uklanja i zadnje ostatke makeup-a s očiju jer taj najosjetljiviji dio ne volim trljati gelovima. Za temeljitije čišćenje ostatka lica koristim Alba Botanica Pineapple Enzyme gel za čišćenje koji umasiram na prethodno navlaženu kožu. Nedavno sam u rutinu uvela masažu lica koja se najčešće odvija u ovom dijelu rutine. Ovisno o primjeni, osim onog opuštajućeg faktora, masaža lica može djelovati vrlo stimulativno za kožu. Ukoliko jednu večer odlučim više vremena odvojiti za masažu, tada koristim isključivo ulje kako bih izbjegla bilo kakvo povlačenje kože.
  
pale canvas  
Sljedeći korak je nešto što nanosim po potrebi, a radi se o kemijskom pilingu Paula's Choice Skin Perfecting BHA 2% Liquid koji ne nanosim na cijelo lice, već samo na dijelove zahvaćene eventualnim nepravilnostima te ostavljam da djeluje oko pola sata. BHA kiselina koja se nalazi u ovom pilingu potiče ljuštenje kože unutar pora, djeluje protuupalno i poboljšava teksturu kože.
 
Potom na mokru kožu nanosim Nikel Ulje noćurka koji već drugu godinu zaredom, kada krene sezona grijanja i dehidrirane kože, postaje dio stalnog postava. Budući da mi je okoloočno područje vrlo tanko i osjetljivo, potrebna je nešto laganija, ali dovoljno hidratantna krema pa tu na red dolazi Nikel Krema oko očiju s kestenom.
 
I za kraj, kao noćnu kremu koristim Bocassy Serum kojem dodam kap-dvije ulja avokada koje djeluje umirujuće i obnavljajuće te je pogodno za masnu i mješovitu kožu. Iako je riječ o ulju, ujuro se ne budim masnog lica, no vjerujem da je to dijelom zbog jastuka na kojem završi dio moje večernje rutine.
 
Foto: Pale Canvas
 
Objavljeno: 22.12.2015. u 15:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p