VIJESTI

Zavirite iza kulisa kazališta Komedije

Schwarzkopf Professional brine o frizurama glumaca
fashion.hr
 
Uoči priprema za još jednu izvedbu operete „Spli'ski akvarel“ zavirili smo iza kulisa kazališta Komedija. Donosimo vam slike iz backstage-a i priču o ovoj veseloj opereti. „Spli'ski akvarel“ Ive Tijardovića, koji je prvi puta postavljen u Splitu u ožujku 1928., uz Tijardovićevu „Malu Floramye" jedna je od najizvođenijih hrvatskih opereta uopće.
 
fashion.hr 
fashion.hr
  
Radnja Spli'skog akvarela smještena je u kasne 20-te godine prošlog stoljeća. U skladu s duhom tog vremena rađeni su kostimi, frizure i šminka. Za izradu frizura u kazalištu Komedija zadužena je Irena Ružić. Frizure u ovoj predstavi imaju nekoliko varijanti, od pletenica koje su zaglađene i podignute u punđice, visoke punđe za balerine ansambla kazališta Komedija, do one glamurozne i retro kakvu nosi zavodnica Perina. Irena nam je otkrila da su joj pri izradi takvih frizura potrebni proizvodi koji pomažu raščešljati kosu te olakšavaju oblikovanje i pružaju sjaj kako bi frizura na sceni bila uredna i postojana, a kosa izgledala prekrasno i sjajno. Upravo zato pri izradi frizura u backastageu kazališta Komedija korišteni su novi proizvodi Schwarzkopf Professionala, a isprobale su ih glumice Nina Kaić Madić, Marija Borić, Lana Blaće i druge.
 
fashion.hr
 
Po prvi puta nova linija BC Barbary Fig Oil kombinira intenzivne sastojke za savršenu obnovu i njegu: formula s mikro keratinom i dragocjenim uljem indijske smokve dubinski obnavlja suhu i oštećenu kosu, bez otežavanja. Formula s uljem indijske smokve pruža trenutni sjaj i mekoću suhoj i oštećenoj kosi.
 

Photo: Schwarzkopf Professional

Objavljeno: 11.12.2014. u 15:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p