VIJESTI

Zavodljivi smokey look - evo kako ga nositi

Kako našminkati ostatak lica ako nosite intenzivni make up na očima?
versace
 
Na Tjednu visoke mode u Parizu novu je kolekciju za nadolazeće proljeće predstavila Donatella Versace, a modeli koji su je nosili pokazali su vrlo intenzivan, zavodljiv smokey eye look.
  
Da bi crni smokey dobro izgledao na licu, potrebno je kožu učiniti vizualno savršenom, ali da pritom puder ne izgleda teško na licu. Na kritične točke nanesite primer koji će kamuflirati sitne nesavršenosti poput vidljivih pora. Svježa koža koja nije suviše mat je idealna pa birajte tekući puder sa satenskim efektom. Highlighter je dobrodošao detalj. Kremasti iluminator nanesite na Kupidov luk, jagodice i ispod luka obrve.
 
Umjerena doza konturiranja ispod jagodišnjih kostiju savršeno će balansirati look, no proizvod za sjenčanje lica ne smije biti pretjerano smeđe nijanse niti u sebi sadržavati shimmer. Čisti, mat proizvod koji u sebi ima savršen omjer smeđe i sive nijanse izgledat će najprirodnije. Umjesto kremastog proizvoda, odaberite onaj u prahu s kojim se nećete morati brinuti da će na kremastog podlozi pudera jednostavno skliznuti s lica.
  
versace 
Dobar smokey look uvijek čine nevidljivi prijelazi pa pripazite da vam se nigdje ne vide grubi prijelazi sjenila. Nanos tamnih sjenila izgledat će boljle ako unutarnji kut oka osjenčate s iluminirajućim sjenilom ili highlighterom kako biste otvorili pogled. Ne zaboravite osjenčati i donju liniju oka i spojiti je s gornjom u vanjskom kutu oka. Zapamtite, ukoliko želite vizualno izdužiti oko, sjenilo je potrebno 'razvući' vizualno prema van.
 
Za kraj, ne zaboravite dvije ključne točke lica: usne i obrve. Obrve moraju biti tonalno usklađene s bojom kose, no ako imate tamnu kosu, neka su barem nijansu svijetlije od nijanse kose kako ne biste dobili pregrubi izgled lica. Svakako ih popunite jer jaki make up na očima zahtijeva dobar 'okvir' koji će ga omekšati. Usne svakako ostavite u prirodnim nude tonovima i izbjegavajte prejarke ruževe koji bi vas mogli vizualno postariti u kombinaciji s tamnim očima.
 
J.S.
Foto: Getty
Objavljeno: 25.01.2016. u 13:05

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p